Kulttuuri Hämeenlinna

Kulttuurikeskus tarjoaa koteihin tartuntavaaratonta taidetta

Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Arx. Kuva: Riku Hasari
Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Arx. Keskus on nyt väistötiloissa Verkatehtaalla Viipurintie 4:ssä. Kuva: Riku Hasari, arkisto

Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Arx pyrkii tukemaan koronatilanteessa varhaiskasvatusta ja kouluja kulttuurikasvatuksessa mukauttamalla Kulttuuripolun sisältöjä sekä tarjoamalla tekemistä suoraan koteihin.

Arxin Kotivara alkaa tarjota tartuntavaaratonta taidetta etäarkeen lapsille ja aikuisille, jotka työskentelevät nyt koronan vuoksi kotona.

Maanantaista 23.3. lähtien Arx tarjoaa joka arkipäivä taidetta ja tekemistä verkkosivuillaan www.hameenlinna.fi/arx-kotivara ja sosiaalisen median kanavillaan.

Arx on suunnitellut tiistait ja torstait taaperoille Arxin Taideaamujen hengessä suunnitelleet taaperoille, mutta kaikki työpajat sopivvat monen ikäisille. Osa Arxin vinkeistä on suunniteltu niin, että ne antavat vanhemmalle mahdollisuuden syventyä etätyöhön ja osa taas tarjoaa taidetouhua yhteisiin hetkiin.

Arx kertoo pyrkivänsä käyttämään arkisia materiaaleja ja välineitä, joita löytyy tavallisista kodeista.

Myös Hämeenlinnan Lasten lauantait korvataan nettimateriaaleilla ja etäyhteyksillä. Uusi, eri järjestäjän luoma sisältö avautuu lapsiperheille joka lauantai kevään ajan. Kokonaisuutta koordinoi Arx.

Lauantaina 21.3. taidemuseo julkaisee oman luontoteemaisen Lasten lauantai -sisältönsä liittyen Anni Rapinojan näyttelyyn. HäSa

Päivän lehti

31.3.2020