Kulttuuri

Kyrsyä – Tuftland -elokuvan porukka tekee Hämeenlinnassa taitoluistelutrilleriä

Hämeenlinnalainen Miikka J. Anttila toimii yhtenä elokuvan tuottajista ja näyttelee siinä merkittävän roolin.

Hämeenlinnassa on voinut taas kevään ajan bongata elokuvatuotannon kuvausryhmän, kun Bright Fame Pictures -tuotantoyhtiö on kuvannut kaupungissa tulevaa elokuvaansa.

Bright Fame Pictures on tuttu mainetta niittäneen Kyrsyä – Tuftland -kauhuelokuvan takaa. Myös Kyrsyää kuvattiin Hämeenlinnassa.

 

Kyrsyän tapaan myös tuotantoyhtiön Free Skate -niminen uusi elokuva on suunnattu kansainvälisille markkinoille.

– Kyse on taitoluistelumaailmaan sijoittuvasta trilleristä. Molempien elokuvien tuotannoissa on mukana samoja ihmisiä, mutta muuten yhtäläisyyksiä ei ole, elokuvan yhtenä tuottajana ja näyttelijänä toimiva Miikka J. Anttila kertoo.

Juuri tämän enempää Anttila ei voi elokuvasta paljastaa.

Elokuvan on käsikirjoittanut Veera W. Vilo, joka näyttelee myös elokuvan pääosassa. Elokuvan ohjaa Roope Olenius. Olenius ohjasi myös Kyrsyän, jonka pääosan näytteli niin ikään Vilo.

Elokuvan tämänhetkinen julkaisu on suunniteltu vuodelle 2020, ja Kyrsyän tavoin Bright Fame Pictures hoitaa sen levityksen itse.

 

Anttila kertoo, että elokuvasta noin 40 prosenttia on kuvattu Hämeenlinnassa. Kuvauspaikkoina ovat toimineet esimerkiksi Kauppakeskus Goodman, Vanajanlinna ja Kanta-Hämeen keskussairaala.

– Elokuva ei kuitenkaan sijoitu varsinaisesti Hämeenlinnaan ja kuvauspaikat eivät esiinny elokuvassa niinä paikkoina, mitä ne oikeasti ovat, Anttila kertoo.

Hämeenlinnan kaupunki ja muut paikalliset tahot ovat Anttilan mukaan olleet mukana tuotannon mahdollistamisessa. Kaupunki on esimerkiksi tukenut kuvauspaikkojen hankinnassa.

– Mukana on ollut myös lukuisia kivijalkaputiikkeja. Kaikista yhteistyötahoista on ollut tuotannossa iso apu.

Päivän lehti

18.9.2020

Fingerpori

comic