Kulttuuri

Mikaela Holmbergin kuvat voittoisia uudessa valokuvakilpailussa

Mikaela Holmberg on monessa mukana. Muutama vuosi sitten hän emännöi rock-henkistä pop up -puotia joulun alla. Arkistokuva Terho Aalto

Hämeenlinnalainen muotokuvaukseen erikoistunut valokuvaaja Mikaela Holmberg on sijoittunut kolmanneksi Finnish Photo Awards -kilpailussa, jonka perustamisen tarkoituksena on ollut löytää ja palkita maan parhaat valokuvat ja valokuvaajat.

Holmberg voitti Classical Portrait -sarjan ja sijoittui toiseksi Creative Portrait -sarjassa.

Mikaela Holmberg voitti klassisen muotokuvauksen sarjan tällä valokuvallaan.

Ensimmäinen Finnish Photo Awards -kilpailu huipentui sunnuntaina järjestettyyn palkintogaalaan. Järjestäjien mukaan kisa onnistui heti ensimmäisellä kerralla tavoitteessaan, sillä sen finaali oli poikkeuksellisen korkeatasoinen.

Kisan kokonaisvoittoon nousi Illustrative-sarjan voittaja, kuopiolainen Petra Tiihonen ajatuksia herättävällä kuvituskuvallaan Against fur. Tuomaristo kiitteli voittajatyön kykyä välittää yhteiskunnallista sanomaa työllä, joka oli samanaikaisesti erittäin taidokkaasti ja oivaltavasti tehty.

Petra Tiihosen voittokuva Against fur.

Kilpailukuvat arvioi kansainvälinen asiantuntijaraati brittiläisen valokuvaajan ja valokuvauksen opettajan Jim Lowen johdolla. Tuomaristo oli vaikuttunut suomalaisten valokuvaajien luovuudesta, idearikkaudesta sekä korkealaatuisesta teknisestä osaamisesta.

Finnish Photo Awards -kilpailun tarkoituksena on myös toimia jatkossa pääsylippuna Suomen maajoukkueeseen World Photographic Cup -kisaan. WPC on kansainvälinen valokuvakilpailu, joissa maajoukkueet mittelevät toisiaan vastaan.

Suomen maajoukkue on osallistunut kisaan sen perustamisesta, vuodesta 2014 alkaen, ja saavuttanut mitalisijoja joka vuosi. Vuoden 2019 World Photographic Cup ratkesi kuukausi sitten Norjan Drammenissa ja siellä Suomi sijoittui yli 30 maan joukossa viidenneksi ollen näin paras eurooppalainen maa.

Finnish Photo Awards -kilpailuun osallistui kaiken kaikkiaan 170 valokuvaajaa yhteensä 710 kuvalla; finaaliviikonlopussa arvioitiin kunkin yhdeksän kilpailusarjan 10 parasta kuvaa. Kilpailun järjestää Suomen Ammattivalokuvaajat ry. HÄSA

 

Päivän lehti

22.1.2020