Kulttuuri

Suisto Jazzia kiittelevät yleisö ja soittajat - "Meni käsittämättömän hyvin"

Lauantaina 11. toukokuuta järjestetään kevätkauden viimeinen, järjestyksessään yhdeksäs Suisto Jazz -klubi. Suomalaiseen jazziin keskittyvää Suisto Jazzia on järjestetty tammikuusta 2018 lähtien.
Kuvassa Suisto Jazzin puuhamies Sami Pekkola kuvattuna kotinsa pihalla kissansa ja saksofoninsa kanssa.
Suisto Jazzia luotsaava Sami Pekkola soittaa myös itse saksofonia. Kuvassa myös Viljo-kissa.

Miten Suisto Jazzilla on mennyt, klubi-isäntä Sami Pekkola?

– Käsittämättömän hyvin. Sekä yleisö että soittajat ovat olleet tyytyväisiä. Suisto Jazzeille halutaan tulla soittamaan, ja yleisöltä on tullut paljon positiivista palautetta.

– Olemme myös taiteellisesti olleet asiassa. Soittajat ovat päässeet soittamaan omaa musiikkiaan Suiston tarjoamissa hienoissa puitteissa ja hyvällä äänentoistolla.

Paljonko klubeilla on käynyt yleisöä?

– Yleisöä on ollut 30–100 henkeä. 30 voi tuntua ulkopuolisesta pieneltä määrältä, mutta kun paikalla on 30 musiikkiin täysin keskittynyt ihmistä, on tunnelma hieno.

– Toisaalta 30 hengen yleisöllä taloudellinen puoli on siinä ja siinä kannattaako se. Onneksi olemme saaneet Musiikin edistämissäätiöltä pienen tuen, jonka turvin toimintaa pystyy jatkamaan.

Onko joku klubi jäänyt mieleen erityisenä kohokohtana?

– Itse asiassa edellinen klubi, jolla oli soittamassa suomijazzin legenda Juhani Aaltonen tamperelaisen rumpalin Simo Laihosen kanssa. Esittelin Aaltoselle ja Laihoselle idean, että he soittaisivat yhdessä. Heidän välillään oli lavalla kemiaa, joka näkyi, ja keikka oli todella kova. Juuri sellaista toimintaa haluaisin klubilla mahdollistaa. Pystyimme tarjoamaan yleisölle jotain ainutlaatuista.

Manuel Dunkel Quartetissa soittavat Manuel Dunkelin (saksofoni, kuvassa) lisäksi Alexi Tuomarila (piano), Eero Seppä (basso) ja Jaska Lukkarinen (rummut). Kuva: Emmi Kähkönen
Manuel Dunkel Quartetissa soittavat Manuel Dunkelin (saksofoni, kuvassa) lisäksi Alexi Tuomarila (piano), Eero Seppä (basso) ja Jaska Lukkarinen (rummut). Kuva: Emmi Kähkönen

– Olen itse hieman ronkeli musiikin suhteen, mutta klubin kautta olen löytänyt uusia juttuja, joiden hienouden olen tajunnut vasta nähdessäni soittajat livenä. Jazz on livemusiikkina parhaimmillaan.

Mitä Suisto Jazzin tulevaisuudessa on tiedossa?

– Klubit jatkuvat syksyllä suunnilleen samalla formaatilla. On mennyt niin hyvin tähän asti, että tuntuisi tyhmältä olla jatkamatta klubeja.

– Ajankohta lauantain alkuillassa on toiminut meille hyvin. Pitäydymme myös tulevaisuudessa suomalaisessa jazzissa. Nyt pääpaino on ollut aika paljon eturivin soittajissa, mutta tarkoitus olisi tarjota soittomahdollisuuksia myös tulevaisuuden kyvyille. HÄSA

Suisto Jazz: Manuel Dunkel Quartet lauantaina 11. toukokuuta klo 18–22, Suistoklubi, Viipurintie 4 (sisäpiha).

Päivän lehti

11.7.2020