Kulttuuri Hämeenlinna

Hämeenlinnan teatterin henkilökunta toivoo työrauhaa: "Tuntuu, että uusi toimitusjohtaja on oikea ihminen tehtäväänsä"

Lautakunnan esityksenä on myöntää Hämeenlinnan Kaupungin Teatteri oy:lle avustusta 1 845 000 euroa ensi vuodelle. Kuva: Terho Aalto
Hämeenlinnan teatterissa odotetaan rauhaa taiteelliseen työhön. Kuva: Terho Aalto

Hämeenlinnan teatterin näyttelijät saavat viime viikolla valitusta, uudesta taiteellisesta johtajastaan Kari-Pekka Toivosesta myös lähiesimiehen.

Millä mielellä näyttelijäkunta vastaanotti tiedon Toivosen valinnasta, luottamushenkilö ja näyttelijä Sinikka Salminen?

– Ensinnäkin henkilökunta toivoi yksimielisesti, että taiteellisen johtajan hakuprosessia olisi vielä jatkettu. Hallitus kuitenkin päätti toisin ja valitsi Kari-Pekka Toivosen. Nyt tavoitteemme on tehdä hänen kanssaan yhteistyötä ja rakentaa luottamusta.

– Olemme olleet huolissamme Oulun tilanteesta, mutta olen valinnan jälkeen jutellut Kari-Pekan kanssa, ja olemme sopineet, että olemme mahdollisimman avoimia ja rehellisiä puolin ja toisin. Tarkoitus on toimia niin, ettei mitään jää kenellekään hampaankoloon eikä mitään vaikeita tilanteita pääse kasvamaan.

Lisää aiheesta: Teatterinjohtajat haluavat jättää kohut taakse ja keskittyä teatterin uudistamiseen

Kulunut vuosi on ollut Hämeenlinnan teatterissa monella tavalla repivä ja raskas. Miltä tuntuu nyt, vuoden loppumetreillä?

– Olemme huojentuneita siitä, että monet asiat ovat nyt takanapäin. Syksy palautti luottamusta, sillä yhteistyö [uuden toimitusjohtajan] Pasi Ruohosen kanssa on sujunut hyvin. Tuntuu, että hän on oikea ihminen tehtäväänsä.

– Toivomme nyt teatteriin työrauhaa, jotta pääsemme keskittymään siihen, mikä on tärkeää eli esitysten tekemiseen.

Onko jo tiedossa, mitä tuotantotaloksi muuttuminen tarkoittaa käytännössä?

– Se on vielä tällä hetkellä epämääräinen käsite. Käsittääkseni siitä muotoutuu juuri meidännäköisemme malli.

Lue myös: Teatterin toimitusjohtaja Pasi Ruohonen: tuotantotalomalli on nostettu suotta tikun nokkaan – ”Taiteessakin pitää olla euromittarit”

Päivän lehti

26.1.2020