Kulttuuri

Museovirastolta avustuksia Kanta-Hämeeseen

Museoviraston avustuksia käytetään museorakennusten kunnostus- ja korjaustöihin, museoiden kokoelmatyöhön ja näyttelytoimintaan. Kuvassa Hausjärvi-Seuran Koskelan talo.

Museovirasto on jakanut avustukset paikallismuseoiden hankkeisiin vuodelle 2019.

Kanta-Hämeessä avustuksen saivat Hauho-Seura (5 000 euroa), Hausjärvi-Seura (7 500 euroa), Janakkalan kunta (7 000 euroa), Kalvola-Seura (6 000 euroa), Lounais-Hämeen luonnonsuojeluyhdistys (6 000 euroa), Museorautatieyhdistys Humppilassa (6 500 euroa), Pälkäne-Seura (7 500 euroa), Tammelan kunta (3 000 euroa) ja Tuulos-Seura (2 500 euroa).

 

Valtaosa avustuksista käytetään museorakennusten kunnostus- ja korjaustöihin, museoiden kokoelmatyöhön ja näyttelytoimintaan.

Avustusta myönnettiin sadalle paikallismuseolle yhteensä 582 200 euroa. Avustuksen hakijoita oli yhteensä 140 ja haettu summa oli yhteensä n. 1,2 miljoonaa euroa.

Suurin myönnetty avustus oli 10 000 euroa ja pienin 1 500 euroa. Avustukset on tarkoitettu hankkeiden osarahoitukseksi.

 

Avustuksia paikallismuseoiden hankkeisiin myönnetään museoille, jotka ovat kunnan, yhdistyksen tai säätiön omistuksessa ja jotka eivät kuulu lakisääteisen valtionosuuden piiriin.

Avustusten tavoitteena on museoiden kokoelmien ja rakennusten säilyminen, kokoelmien hyvä hallinta sekä tiedon välittäminen museoiden kokoelmista ja paikallisesta perinteestä. Avustusta myönnetään myös paikallismuseotoiminnan kehittämiseen ja suunnitelmallisuuden edistämiseen.