Kulttuuri Hämeenlinna

Oletko aina halunnut tehdä oman elokuvan? Hämeenlinnassa alkaa syksyllä aikuisten leffakurssi

Kurssin pääohjaajana toimii hämeenlinnalainen elokuvaaja Saija Mäki-Nevala, joka tässä on kuvattuna Tallinnassa kuvaamassa Mustat lesket -sarjaa. Kuva: Veera Marjamaa
Kurssin pääohjaajana toimii hämeenlinnalainen elokuvaaja Saija Mäki-Nevala, joka tässä on kuvattuna Tallinnassa kuvaamassa Mustat lesket -sarjaa. Kuva: Veera Marjamaa

Elokuvan pikakurssi tarjoaa syksyllä lisäpotkua elokuvanteosta haaveileville Hämeenlinnassa.

Kino Tavastin järjestämä pioneerikurssi on suunnattu elokuvan tekemisestä ja elokuvailmaisusta kiinnostuneille yli 16-vuotiaille. Kurssi on ensimmäinen Kino Tavastin aikuisille järjestämä.

Koulutus järjestetään Hämeenlinnassa Museo Militariassa lokakuussa kolmena peräkkäisenä lauantaina 3.10., 10.10. ja 17.10., ja päivittäinen työskentelyaika on kello 12–16.

Kuvausvälineeksi käy vaikka puhelin

Elokuvakurssilla tutustutaan esimerkkiteosten avulla käsikirjoittamiseen ja kuvasuunnitteluun, samoin elokuvanäyttelemiseen ja kuvaamiseen sekä jälkitöihin.

Kurssilaiset laativat oman käsikirjoitus- ja kuvasuunnitelmansa, josta saavat palautetta lähiopetuksen päätyttyä.

Kino Tavastin mukaan kurssiohjelmassa pyritään ottamaan huomioon osallistujien ennakko-osaaminen ja odotukset.

Kuvausvälineiksi käyvät esimerkiksi järjestelmäkamera, tabletti tai puhelin, ja ne osallistujalla pitää olla itsellään. Lisäksi tarvitaan myös omalla laitteella oleva editointiohjelma. Kurssin järjestäjän mukaan ilmaisohjelmakin sopii.

Mäki-Nevala ja Olenius opettamassa

Kurssin pääohjaajana toimii hämeenlinnalainen elokuvaaja Saija Mäki-Nevala, joka on opiskellut Lahden Muotoiluinstituutissa ja valmistunut Tallinnan kansainvälisestä elokuvakoulusta.

Mäki-Nevala on muun muassa käsikirjoittanut ja ohjannut Kihniö-dokumentin. Tänä kesänä hän oli lasten ja nuorten Rec-viikon ohjaajana.

Kurssin vieraileva ohjaaja on näyttelijä-ohjaaja-tuottaja Roope Olenius. New Yorkin Filmiakatemiasta näyttelijäksi valmistuneen Oleniuksen osuus painottuu kurssilla elokuvanäyttelemiseen.

Olenius on ohjannut ja tuottanut kauhuelokuvan Kyrsyä – Tuftland, ja hänen viimeisin ohjaustyönsä, Hämeenlinnassakin kuvattu Free Skate on jälkituotantovaiheessa.

Enintään 12 osallistujaa

Kurssille voi ilmoittautua 20. syyskuuta mennessä verkkosivuilla https://kinotavast.net, josta saa myös lisätietoja. Kurssille otetaan enintään 12 osallistujaa.

Koulutus järjestetään Kansalaisfoorumin tuella. Työttömät saavat osallistumismaksusta 50 prosentin alennuksen, mikä perustuu opintosetelitukeen. Olosuhteiden niin vaatiessa kurssi voidaan toteuttaa myös etäkurssina.

Kino Tavast kertoo, että kurssitoiminta saanee myöhemmin jatkoa, mikäli kiinnostusta on. HÄSA

Päivän lehti

24.9.2020

Fingerpori

comic