fbpx
Kulttuuri

Televisio-arvio: Peli-ilta muuttuu vuoristoradaksi lauantai-illan toimintakomediassa

Max ja Annie kavereineen ovat järjestäneet peli-iltoja vuosikaudet. Kun Maxin veli haluaa järjestää oman peli-illan, kukaan ei oikein tiedä mitä odottaa. Game Night -elokuvan yhdessä pääosassa on Jason Bateman. Kuva:

Game Night

Sub klo 21.00

**** Lapsi on terve, kun se leikkii, ja virkeänä leikki pitää aikuisenkin. John Francis Daleyn ja Jonathan Goldsteinin toimintakomedia kertoo noin nelikymppisten kaveriporukasta, joka kokoontuu säännöllisesti yhteisiin peli-iltoihin. Kun yhtenä iltana leikitään murhamysteeriä, kidnappaavat naamiomiehet illan isännän. Isku näyttää aidolta, koska se on aito. Sitten tuleekin kiire. Kieltämättä tarina ei omaperäisyydellä raflaa. Se kuitenkin kerrotaan reippaasti, ja niin runsaan tilannekomedian kera, että mustaa huumoria suosivaa katsojaa uhkaa läkähdys. Jason Batemanin ja Rachel McAdamsin pariskunta johtaa joukkoa, josta ei heikkoja lenkkejä löydy. Pakko on erikseen kuitenkin mainita erikseen Jesse Plemons naapurin hämäränä poliisimiehenä. Ensiesitys. (USA 2018)

Happy Death Day 2U

TV5 klo 21.00

**Christopher Landonin kauhukomedia tarinoi jatkoa yllätyshitille, jossa collegen nirppanokka nimeltä Tree joutui elämään – ja kuolemaan – samaa päivää yhä uudelleen. Jessica Rothe jatkaa roolissa ja pelastaa sen, minkä vanhan toistolta pystyy. Ensiesitys. (USA/Japani 2019)

Postia pappi Jaakobille

TV2 klo 20.45

**** Jos taivaallisen armon olemassaolosta ei ole takeita, pitää ihmisten antaa sitä toisilleen. Klaus Härön elokuvan perusajatus kantaa silloinkin, kun ohjaaja unohtuu kauniita kuvia maalailemaan. Elinkautisesta vapautuva Leila saapuu avustajaksi ja kirjeiden lukijaksi syrjäkylän sokealle papille.

Hallittu draama rakentaa pappilaan hiljaisen äänimaailman, joka antaa katsojallekin tuntumaa papin kokemaan todellisuuteen. Harvassa elokuvassa ovat lattialankkujen narina taikka linnunlaulu yhtä syvällisessä osassa. Ronski Kaarina Hazard ja monimielisesti rahiseva Heikki Nousiainen astuvat täydellisesti näihin puitteisiin. (Suomi 2009)

Menot

Uusimmat