Kulttuuri Hämeenlinna

Kesäteatteri luottaa Pepe Willbergin klassikkoihin - Willberg: "Näytelmän nimihän on oikein hyvä"

Kaupunginpuiston lavalla nähdään ensi kesän pääroolissa Maija Rissanen näytelmässä Elämältä kaiken sain. Lauluvoimaa esitykseen tuovat myös Anna Hanski ja Ilkka Koivula.
Pepe Willberg (oik.) on ollut viime vuosina suositumpi kuin koskaan. Otto Kanerva kirjoittaa hänen lauluihinsa niveltyvää tarinaa, jossa nostalgiallakin on sijansa.
Pepe Willberg (oik.) on ollut viime vuosina suositumpi kuin koskaan. Otto Kanerva kirjoittaa hänen lauluihinsa niveltyvää tarinaa, jossa nostalgiallakin on sijansa. Kuva: AP Sarjanto

Ensi kesänä Kaupunginpuistossa nähdään romanttista musiikkikomediaa monta sukupolvea yhdistävien popkappaleiden säestyksellä.

Hämeenlinnan Uuden Kesäteatterin Elämältä kaiken sain on nykypäivään sijoittuva tarina, mutta sen taustalla soivat Pepe Willbergin laulut 1970-luvun alusta nykypäiviin.

– Näytelmän nimihän on oikein hyvä ja tuo ihmisille väistämättä mielleyhtymiä minun suuntaani. Olen saanut viiden vuoden aikana huomiota osakseni enemmän kuin koskaan urani aikana, Willberg sanoo.

Uutta nostetta

Rakastetun artistin ura sai aivan uuden nosteen, kun Pepe & Saimaa -albumi valloitti niin radio- kuin myyntilistatkin muutama vuosi sitten.

– En voi enää sanoa olevani Suomen suosituin ilman kultalevyä oleva artisti, Willberg virnistää.

Oman nosteensa toi myös mukana olo suositussa Vain elämää -televisiosarjassa.

Hyvin laulavia ja pelimannihenkisiä näyttelijöitä

Osku Valveen ja Otto Kanervan kirjoittaman tarinan sankaritar on hippityyppinen vaeltelija, joka pitää parhaan ystävänsä kanssa lomanviettopaikkaa.

Pääroolissa on Maija Rissanen, joka on esiintynyt tv-sarjoissa Syke, Salatut elämät ja Pirjo. Näyttämöllä hänet on nähty musikaalirooleissa muun muassa Lahden kaupunginteatterissa ja TTT:ssä.

Ystävättären roolia näyttelee laulajana pitkän uran tehnyt Anna Hanski, joka nähtiin Kaupunginpuistossa pari vuotta sitten näytelmässä Suklaasydän.

– Tähän juttuun haettiin hyvin laulavia, komiikantajuisia ja pelimannihenkisiä näyttelijöitä, joiden tekemisessä on oikeanlaista kepeyttä, Kanerva kertoo.

Ilkka Koivula hankittiin vastavoimaksi

Naisparin vastavoimina näyttämöllä ovat Kanerva itse sekä suomalaisen elokuvan ja teatterin tunnetuimpiin nimiin kuuluva Ilkka Koivula.

– Ilkka on taitava näyttelijä ja hyvä laulaja, jolta löytyy oikeanlaista asennetta ja kykyä puhaltaa henkeä työryhmään, Kanerva kehuu.

– Tässä näytelmässä hän esittää rock-historioitsijaa, joka etsii tiettyä esinettä. Saattaa hyvin olla, että jotkut juonenkäänteet linkittyvät Pepen uraan.

Bändi takavuosilta tuttu

Lisäksi puistossa näyttelevät tamperelainen Leena Rousti ja Hämeenlinnan oma Miikka J. Anttila.

Esityksen livebändissä soittavat takavuosilta tutut Peter Engberg, Jukka ”Frogley” Mänty-Sorvari ja Henri Savolainen. Kapellimestarina on Antti Vauramo. HÄSA

 

Elämältä kaiken sain 25.6.–15.8.2020 Hämeenlinnan Uudessa Kesäteatterissa Kaupunginpuistossa.