Kulttuuri

Piela Auvisen pisaratyö palkittiin Firenzessä

Piela Auvisen keraaminen installaatio Water Drops palkittiin Firenzen biennaalissa Italiassa. Kuva: Peter Rautanen
Piela Auvisen keraaminen installaatio Water Drops palkittiin Firenzen biennaalissa Italiassa. Kuva: Peter Rautanen

Hattulalainen kuvanveistäjä (YAMK) ja keraamikko (AMK) Piela Auvinen esittäytyi kutsuttuna taiteilijana kansainvälisen nykytaiteen näyttelyssä, Firenzen Biennaalissa, keraamisella installaatiollaan Water Drops.

Vuodesta 1997 lähtien pidetyn biennaalin teema tänä vuonna juhlisti Leonardo da Vincin perintöä ja luovuutta. Osallistuvia taiteilijoita biennaalissa oli lähes 500.

Vieraillessaan biennaalissa Auvinen vastaanotti myös biennaalin ”Lorenzo il Magnifico” -palkinnon sijoittuen toiseksi taidekeramiikan sarjassa. Teos herätti paljon huomiota ja kiinnosti myös monia taidekuraattoreita. Lopputuloksena se jää Italiaan ja on varattu ensi vuonna pidettävään kansainväliseen näyttelyyn.

Auvinen toimii vielä tänä vuonna Päivölän opiston kuvataide- ja arkkitehtilinjan koordinoivana opettajana ja sijaistaa linjanjohtajaa. Seuraavina vuosina tiedossa on ainakin Hämeen rahaston myöntämä työskentelyapurahakausi sekä valtakunnallisen Ceramega 2020 keramiikkanäyttelyn kuraattorin tehtävät Voipaalan Taidekeskuksessa Valkeakoskella.