Kulttuuri

Miten meni: Ensimmäinen Kunu-festivaali sai järjestäjänsä tyytyväisiksi

Erityisesti mieleen jäi ruotsalaisten menestysesitys Varieté.
Kuninkaallisen nukketeatterin Hannu Räisä (oik.) oli tyytyväinen ensimmäisiin Kunu-festivaaleihin. Kuvassa myös nukketeatterin ohjaaja, käsikirjoittaja ja näyttelijä Antti Kemppainen. Kuva: Esko Tuovinen
Kuninkaallisen nukketeatterin Hannu Räisä (oik.) oli tyytyväinen ensimmäisiin Kunu-festivaaleihin. Kuvassa myös nukketeatterin ohjaaja, käsikirjoittaja ja näyttelijä Antti Kemppainen. Kuva: Esko Tuovinen

Viime viikolla Verkatehtaan alueella nähtiin nukkeja, kun Kuninkaallinen nukketeatteri järjesti ensimmäistä kertaa Kunu-nukketeatterifestivaalin.

Miten festivaali sujui, teatterinjohtaja Hannu Räisä?

– Järjestelyt onnistuivat erityisen hyvin, ja yleisöäkin oli kohtuullisesti. Saimme järjestelyihin tukea kaupungilta, jolla pystyimme kustantamaan paikalle vierailijat, mutta suurimman osan kustannuksista hoidimme itse.

– Omat esityksemme vetivät väkeä vähemmän, mutta meillä oli myös kaksi hienoa vierailijaesitystä. Myös Birgerin Beer and Puppets -illat otettiin hyvin vastaan.

Mikä oli festivaalin kohokohta?

– Ruotsalaisen Dockteater Svarta Kattenin Varieté jäi hyvin mieleen. Siitä oli jo etukäteen tiedossa, että esitys oli menestynyt kansainvälisesti.

Miten yleisö löysi festivaaleille?

– Arvioisin esitysten täyttöasteen olleen keskimäärin 50 prosenttia. Paikkoja näytöksissä oli noin 60. Kouluilla järjestetyissä esityksissä oli tietenkin enemmän katsojia.

– Epäilen, että poikkeuksellisen lämpimät säät houkuttelivat ihmisiä teatterin sijaan ulos. Sää oli hieman yllättävä, mutta olemme aivan tyytyväisiä. Ensimmäinen festivaali on aina ensimmäinen festivaali.

Nähdäänkö Kunu Hämeenlinnassa taas ensi vuonna?

– Tavoitteenamme on tällä hetkellä järjestää festivaali kahden vuoden välein. Tämä tosin riippuu hieman myös omista tuotannoistamme. Ajankohtana kevät näyttäisi olevan hyvä.

– Tulevaisuudessa festivaalilla voisi harkita myös ulkoilmaesityksiä, tietenkin säävarauksella. Myös ulos pystytettävä teltta voisi toimia. HÄSA

Päivän lehti

24.1.2020