Kulttuuri Hämeenlinna

Sibelius-opisto ja Aimokoulu saavat korona-avustusta

Taiteen perusopetusta tuetaan kaikkiaan noin 6,5 miljoonan euron lisärahalla.
Ahveniston koulu jäi tyhjilleen Nummikeskuksen valmistuttua syksyllä 2018. Nyt osassa sen tiloista toimii Aimokoulu. Kuva: Kati Laukkanen
Ahveniston koulu jäi tyhjilleen Nummikeskuksen valmistuttua syksyllä 2018. Nyt osa sen tiloista on varattu Aimokoululle. Arkistokuva: Kati Laukkanen

Taiteen perusopetuksen ylläpitäjille myönnetään yhteensä lähes 6,5 miljoonaa euroa lisärahaa koronaepidemian takia. Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen päätti tukien jakamisesta perjantaina.

Hämeenlinnassa tukea saavat Sibelius-opistoa ylläpitävä Hämeenlinnan musiikinystävät ja Aimokoulua ylläpitävä Hämeenlinnan kaupunki. Sibelius-opiston tuki on 214 000 euroa ja Aimokoulun 20 000 euroa.

Tukea myönnettiin tässä jaossa hakemusten perusteella niille taiteen perusopetuksen ylläpitäjille, jotka saavat opetustuntikohtaista valtionosuutta.

Muille taiteen perusopetuksen koulutuksen järjestäjille myönnettiin aiemmin kesäkuussa 3 miljoonaa euroa.

Kanta-Hämeessä tukea saavat myös Forssan lasten ja nuorten kuvataidekoulu (20 000 euroa) ja Lounais-Hämeen musiikkioppilaitos (42 000 euroa) sekä Riihimäen musiikkiopisto (40 000) ja Riihimäen nuorisoteatteri (20 000 euroa).

Avustus on tarkoitettu korvaamaan koronaepidemian aiheuttamia tulonmenetyksiä, kun muun muassa näytöksiä ja esityksiä jouduttiin perumaan. Etäopetukseen siirtyminen aiheutti myös oppilaitoksille runsaasti lisäkuluja.

Hyväksyttyjä hakemuksia saapui 101 kappaletta. HÄSA

Päivän lehti

14.8.2020