Kulttuuri Hämeenlinna

Soda Shop tarjoilee makeita unelmia – Lasistudio on auki työmaasta huolimatta

Lasistudioon koottu näyttely yhdistää lasitaidetta ja kuvataidetta.
Soda Shopin kesänäyttelyssä on esillä vaarallisia drinkkejä ja rakkausmuffineita. Taustalla Heikki Huotarin ja Mari Isotalon maalaukset Kuva: Marjut Numminen
Soda Shopin kesänäyttelyssä on esillä vaarallisia drinkkejä ja rakkausmuffineita. Kuva: Marjut Numminen

Lasinpuhallusstudio Soda Shop Designissa on heinäkuun ja elokuun ajan nähtävissä Supermageita unelmia –kesänäyttely, jossa on esillä yhteensä seitsemän taiteilijan töitä.

Näyttelyssä on sulassa sovussa sekä lasitaidetta että kuvataidetta. Teoksia yhdistää yhteinen teema eli unelmat.

Näyttelyn taiteilijat ovat Raxu Helminen, Heikki Huotari, Mari Isotalo, Marjoriikka Ovaskainen, Kati Valkonen sekä Soda Shop Designin oma väki Marjut Numminen ja Aino Vilpas.

Näyttelyssä on esillä grafiikkaa, akvarelleja sekä öljy-, tempera- ja pastellimaalauksia. Lisäksi nähtävillä on Marjoriikka Ovaskaisen huovalle maalattuja teoksia, joihin on liitetty kolmiulotteisia osia.

Näyttelyn kokoaja, lasinpuhaltaja Marjut Numminen kertoo, että idea yhteisnäyttelyyn syntyi kesän alussa nopeasti ja vahingossa.

Lasinpuhaltajat olivat suunnitelleet jo toisenlaisen kesänäyttelyn omasta lasistaan, mutta Aino Vilpas keksi kysyä, miksei mukaan kutsuttaisi muitakin taiteilijoita.

– Se oli hyvä idea! Laitoimme lyhyellä varoitusajalla teoshaun käyntiin, Marjut Numminen kertoo.

– Hakemuksia tuli mukava määrä. Valitsimme mukaan teokset, joissa supermageat unelmat olivat eniten nähtävissä. Kokonaisuudesta tuli mielestämme ihastuttava, Numminen riemuitsee.

Vierailevat teokset sopivat hyvin lasistudion tilaan, jossa on monenlaisia soppia ja holvikaaria.

Lopputulokseen Numminen on erittäin tyytyväinen ja hän iloitsee siitä, että he muuttivat lennossa suunnitelmia.

– Tämä on hyvä osoitus siitä, että kaikkea elämässä ei kannata suunnitella liian tarkasti etukäteen. Totta kai osa päätöksistä pitää tehdä järjellä, mutta me ollaan pärjätty intuition ja sydämen äänen avulla aika hyvin.

Supermageita unelmia –kesänäyttely on avoinna lasinpuhallusstudio Soda Shop Designissa elokuun loppuun asti. Studio on avoinna keskiviikosta perjantaihin klo 10-17 ja lauantaisin 10-15.

Studio sijaitsee Aulangontie 1:ssä piha-alueen perällä. Vanhan valtion pukutehtaan piha-alueella on rakennustyömaa, mutta studion parkkipaikalle pääsee ajamaan viereistä Ruusutietä pitkin. Myös K-Supermarketin sivua pitkin pääsee studiolle seinustan vieressä kulkevaa jalkakäytävää pitkin.