Kulttuuri

Suosittelen-sarja: Kirjastokortti avaa portit lehtiparatiisiin

Kiinnostaisiko lukaista joku kahdestasadasta urheilulehdestä? Kuva: kuvakaappaus PressReader-palvelusta
Kiinnostaisiko lukaista joku kahdestasadasta urheilulehdestä? Kuva: kuvakaappaus PressReader-palvelusta

Vanamo-kirjastoilla on loistava sähköisten lehtien tarjonta. Kirjastokortin ja tunnusluvun avulla kotikoneelle avautuu värikäs selailuun houkutteleva lehtitaivas, jossa saa ajan kulumaan iloisesti.

Kotimaisessa aMagz-lehtitietokannassa on kotimaisia aikakaus- ja ammattilehtiä näköisversioina. Voi selata vaikkapa Suomen Kuvalehtiä, Tiede-lehtiä tai Annoja kahden vuoden ajalta.

Omat suosikkini ovat Erä ja Viherpiha, joiden kauniit aukeamat vievät ihaniin paikkoihin.

PressReaderissä on ulkomaisia sanoma- ja aikakauslehtiä 60 eri kiellellä. Lehtiä voi hakea aiheittain tai maittain.

Uutislehti-kategoriassa on 2279 lehteä, joiden avulla pystyy laajentamaan tietämystään maailmanmenosta.

Isosta-Britanniasta on luettavissa esimerkiksi 54 autoihin ja moottoripyöriin keskittynyttä lehteä ja kymmenittäin muita harrastelehtiä.

Lehtiä voi hakea 120 eri maasta. Seikkailu eksoottisiin maihin sallittu. Minut yllättää Meksikon runsaudensarvi 218 lehden valikoimallaan!

Lehtien selailu sopii myös kielitaidon kehittämiseen ja ylläpitoon. Saisikohan junioreiden kieltenopiskeluun potkua tutustuttamalla heidät Fortnite-, Pokemon go- tai Minecraft-lehtiin på svenska?

Ammattitaitoisesti toimitettujen lehtien silmäily tarjoaa virkistävää vaihtelua somen loputtoman kuvavirran selaamiseen.

Kirjaston avulla kaikki pääsevät kurkistamaan maksumuurien sisäpuolelle. Toivottavasti hieno palvelu ei katoa säästöjen myötä.

Päivän lehti

24.9.2020

Fingerpori

comic