fbpx
Kulttuuri

Televisiossa: Tieteistarina sai totisen päivityksen tiistai-illan elokuvassa – Colin Farrel tekee uusiksi Schwarzeneggerin tunnetun roolityön

Kemiallinen sodankäynti on tuhonnut Maan, ja jäljellä on enää kaksi elinkelpoista aluetta: Britannian liittovaltio ja Siirtokunta. Tehdastyöläinen Douglas Quaid (Colin Farrel) haluaa kokeilla, millaista on elää vakoojana, mutta kaikki menee pieleen.

Total Recall

Sub klo 22.50

***Paul Verhoeven ohjasi vuonna 1990 Philip K. Dickin tieteistarinasta version, jossa pyöriteltiin kiehtovia muistin ja todellisuuden teemoja, kunhan Arnold Schwarzeneggeriltä ehdittiin. Elokuvan tehostekliimaksissa silmät sojottivat megatähden päästä kuin niissä rilleissä, joita myydään vapputorilla. Kaikki hupi – tahallinen tai tahaton – on sen sijaan putsattu pois Len Wisemanin ohjaamasta uusintaversiosta.

Colin Farrell on tulevaisuuden tehdasduunari Douglas, joka tahtoo hankkia mieltä muokkaavasta Rekall-yhtiöstä keinotekoisia muistoja, mutta saakin jotain muuta. Hänen koko elämänsä paljastuu valheeksi. Sitten tuleekin kiire koko loppuelokuvan ajaksi. Ajatus pysyy kyydissä vain pätkittäin, mutta kuvapuoli on komeaa. (USA 2012)

Kaksi elämää

Yle Teema & Fem klo 20.00

** Julia haaveilee nykypäivän Madridissa vaatesuunnittelijan urasta. 1950-luvun Afrikassa Carmenia epäillään sulhasensa murhasta. Kuinka kahden nuoren naisen elämänlangat liittyvät yhteen? Sitä ehditään selvittää, sillä sutjakan saippuaista sarjaa on luvassa ainakin 64 jaksoa. Ensiesitys. (Espanja 2020)

This is 40

TV5 klo 21.00

***Megan Fox on Debbie ja Paul Rudd hänen miehensä Pete. Perhettä on, mutta niin on myös epäilyksiä, arkisia vastuksia sekä navakkaa tai vähintäänkin keskilievää paniikkia keski-iän porteilla. Jos pariskunta vaikuttaa tutulta, olet tainnut nähdä elokuvan Paksuna (2007), jossa Debbien sisko Alison (Katherine Heigl) ja pössypää Scott (Seth Rogen) puskivat railakkaasti päin romanttisen komedian kliseitä. Likimainkaan yhtä hersyvää seurattavaa ei This is 40 ole, mutta ohjaajalle tuttuun tapaan pidetään noloimmissakin tilanteissa päähenkilöiden puolta. Rocknostalgiasta vastaa 1980-luvun brittisuosikki Graham Parker & The Rumour. (USA 2002)

Menot