Kulttuuri

Tuukka Huttunen pitkästä aikaa Hämeenlinnan teatterissa - "Yksi vuosituhannen tärkeimmistä esityksistä Suomessa"

Päämäärä Tuntematon on kerännyt ylistystä, ja se on nimetty jopa yhdeksi vuosituhannen tärkeimmistä esityksistä Suomessa.
Tuukka Huttunen esittää kaikki Päämäärä Tuntematon -näytelmän yli 20 roolia. Hän sukeltaa kirjailija Väinö Linnan ja lisäksi kirjailijan lähipiirin ja myös Tuntemattoman sotilaan hekilöiden nahkoihin. Kuva: Peero Lakanen
Tuukka Huttunen esittää kaikki Päämäärä Tuntematon -näytelmän yli 20 roolia. Hän sukeltaa kirjailija Väinö Linnan ja lisäksi kirjailijan lähipiirin ja myös Tuntemattoman sotilaan henkilöiden nahkoihin. Kuva: Peero Lakanen

Ylistystä kaikkialla kerännyt Päämäärä Tuntematon -esitys nähdään keskiviikkona 23. lokakuuta Hämeenlinnan teatterin näyttämöllä.

Teatterin tuottaja Reija Isosuo luonnehtii näytelmää ehkä tämän vuosikymmenen upeimmaksi vierailuesitykseksi.

Muualla on oltu vielä vuolassanaisempia. Esimerkiksi Aamulehden arviossa kaksi vuotta sitten Päämäärä Tuntematon nostettiin yhdeksi vuosituhannen tärkeimmistä esityksistä Suomessa.

Esitys merkitsee samalla myös Kulttuurirahaston Olavi Veistäjä -palkinnollakin palkitun näyttelijän Tuukka Huttusen paluuta Hämeenlinnaan. Viimeksi hänet nähtiin Teuvo-musikaalin pääosassa vuonna 2006.

 

Päämäärä Tuntematon on tohtori Panu Rajalan kirjoittama näytelmä kirjailija Väinö Linnasta.

Rajala kirjoitti sen juhlistamaan Suomen 100-vuotiasta itsenäisyyttä. Tässä draamassa jatkosodan käynyt Linna kirjoittaa suurteostaan Tuntematon sotilas.

Monet aikalaiset Väinö Linnan läheisyydestä sekä romaanin henkilöt pääsevät ääneen, kun kansakuntamme historiaa kirjoitetaan.

 

Tuukka Huttunen nähdään yksin kaikissa näytelmän yli kahdessakymmenessä roolissa. Hän joutuu taipumaan moneksi rintamataisteluissa sekä sodassa kriitikoita vastaan.

Teatterinjohtaja Panu Raipian ohjauksessa isossa roolissa ovat myös videoiden ja äänien maailmat. Raipia on suunnitellut myös esityksen lavastuksen. Videosuunnittelusta vastaa Ilari Kellokoski ja pukusuunnittelusta Kaisa Loponen.

 

Päämäärä Tuntematon -esitys Hämeenlinnan teatterin päänäyttämöllä keskiviikkona 23.10. kello 19.

Päivän lehti

29.9.2020

Fingerpori

comic