Kulttuuri

Riihimäen musiikkiluokalla tavannut yhtye julkaisee ensimmäisen ep:nsä – "Emme pyri pysymään tietyssä genressä"

Veinan jäsenet ovat Eveliina Heikkala ja Peppi-Lotta Heinonen. Kuva: Kaisa Syrjänen
Veinan jäsenet ovat Eveliina Heikkala ja Peppi-Lotta Heinonen. Kuva: Kaisa Syrjänen

Riihimäkeläislähtöinen Veina-yhtye julkaisee heinäkuun viimeisenä perjantaina ensimmäisen ep-levynsä Linja 19.

Se julkaistaan useissa musiikkipalveluissa, kuten Spotifyssa, iTunesissa ja Soundcloudissa. Yhtyeen tuotanto löytyy myös Youtube-videopalvelusta.

Yhtyeen muodostavat vuonna 1998 syntyneet Eveliina Heikkalan ja Peppi-Lotta Heinonen, joiden tiet kohtasivat jo alakoulussa Riihimäen musiikkiluokalla. Ensimmäisen yhteisen kappaleensa he sävelsivät ja sanoittivat jo 10-vuotiaina.

Veina on julkaissut aiemmin kolme singleä ja musiikki on sanoituksesta ja sävellyksestä tuotantoon asti itse tehtyä. Tulevalla ep:llä kuullaan jo julkaistun Lähdössä -kappaleen lisäksi viisi uutta kappaletta.

– Yhdistelemme kappaleissamme pelottomasti vahvoja melodioita ja yksityiskohtaista soundimaailmaa. Erityisesti meitä inspiroivat rytmiset ideat ja värikkäät harmoniat, jotka toimivat kantavina elementteinä biiseissämme. Emme pyri pysymään tietyssä genressä, vaan teemme sitä, mikä kuulostaa meistä kiinnostavalta ja hyvältä, Heikkala ja Heinonen kertovat tiedotteessa.

Linja 19 -ep:n julkistamiskeikka pidetään Riihimäen Vihreällä Talolla perjantaina 31.7. Tapahtuma on loppuunvarattu, mutta vapaita paikkoja voi kysyä numerosta 040 042 1958. HÄSA

Asiasanat