Kulttuuri Hämeenlinna

Talouden tasapainotusohjelma: Pinella vuokralle, Verkatehdas ja teatteri tiiviimmin yhteen?

Kaupungin talouden tasapainottamisohjelma edellyttää selvityksiä kulttuuritoimen kustannusten leikkaamiseksi ja hallitsemiseksi.
Pinellan huvila sijaitsee taidemuseon ja Verkatehtaan päärakennuksen välissä. Se remontoitiin ulkopuolelta kaksi vuotta sitten. Kuva: Riku Hasari
Pinellan huvila sijaitsee taidemuseon ja Verkatehtaan päärakennuksen välissä. Se remontoitiin ulkopuolelta kaksi vuotta sitten. Kuva: Riku Hasari

Hämeenlinnan kulttuuritoimen tulee selvittää maaliskuun loppuun mennessä, voiko Hämeenlinnan taidemuseon toimistotilat siirtää pois Pinella-rakennuksesta. Tällöin rakennus voitaisiin vuokrata ulkopuoliseen käyttöön ja lisätä samalla Verkatehtaan alueen vetovoimaa.

Selvitystyön tekeminen on osa kaupungin talouden tasapainotusohjelmaa, jota kaupunginhallitus käsitteli maanantaina. Ohjelmaan on listattu parikymmentä toimenpidettä, jotka kaupunginhallitus edellyttää valmisteltavan.

Pinella sopisi työtiloiksi

Pinella-selvitys on yksi näistä. Apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo kertoo, ettei Pinellan huvilaan ole valmiina ulkopuolista tulijaa, mutta tilat sopisivat esimerkiksi työtiloiksi.

– Pinella on kaunis rakennus, ja ulkopuolelta se remontoitiin muutama vuosi sitten. Sen sijaan sisätilat vaatisivat isompaa remontontia, jos rakennukseen mietittäisiin esimerkiksi kahvilaa. Helpommin siitä saa juuri esimerkiksi työtiloja, Isosuo sanoo.

Kaupunginhallitus edellyttää lisäksi, että Hämeenlinnan teatteri ja Verkatehdas oy tiivistävät yhteistyötään.

Tämä tarkoittaa tasapainottamisohjelman mukaan muun muassa yhtä yhteistä lipunmyyntiä ja lippujärjestelmää Verkatehtaan alueelle sekä taloushallinnon syvempää yhteistyötä, markkinointiyhteistyötä ja teknisten palveluiden yhteensovittamista.

Myös näiden asioiden etenemisestä tulee antaa selvitys kaupunginhallitukselle maaliskuun loppuun mennessä.

Toimenpiteet ovat mahdollisia

Hämeenlinnan kulttuuripäällikkö Janne Nieminen sanoo, että tasapainotusohjelman toimenpiteet ovat mahdollisia toteuttaa, mutta tarkemmin niitä tarkastellaan selvitystyön yhteydessä.

– Teatterin ja Verkatehtaan yhteistyö on ollut aiemminkin esillä, ja totta on, että niissä on samankaltaisia toimintoja, hän sanoo.

Talouden tasapainotusohjelma menee tässä vaiheessa kaupunginvaltuustolle tiedoksi ensi vuoden budjetin käsittelyn yhteydessä. HÄSA

Lue myös: Terveysasemien tulevaisuus pohdittavaksi (28.10.2019)
Lue myös: Hämeenlinnan kaupunginhallitus hyväksyi säästöohjelman – Lammin lukio päätettiin jättää tekstistä pois äänestyksen jälkeen (28.10.2019)