fbpx
Kulttuuri Hämeenlinna

Verkatehtaan Juha Rouhikoski valittiin Helsingin valotaidefestivaalin johtoon

Sibelius-fantasioistakin tuttu valotaiteilija valittiin Suomen suurimman valotaidefestivaalin, Lux Helsingin taiteelliseksi johtajaksi.
Valotaiteilija Juha Rouhikoski työskentelee Verkatehtaalla tuotantosuunnittelijan ja -päällikön tehtävissä. Kuva: Juhani Salo
Valotaiteilija Juha Rouhikoski työskentelee Verkatehtaalla tuotantosuunnittelijan ja -päällikön tehtävissä. Kuva: Juhani Salo

Verkatehtaan tuotantopäällikkönä työskentelevä valotaiteilija Juha Rouhikoski on valittu valotaidefestivaali Lux Helsingin taiteelliseksi johtajaksi. Hän jatkaa taiteellisen johtajuuden ohessa myös työssään Verkatehtaan tuotantopäällikkönä.

– Lux Helsinki on valotaidetapahtumien eliittiä. On kunnia päästä toimimaan hienosti rakennetun festivaalin taiteellisessa johdossa, Rouhikoski sanoo tiedotteessa.

Hänen työnsä Helsingissä alkaa vuoden 2022 alussa. Ensimmäinen hänen suunnittelemansa tapahtuma on vuonna 2023.

Lux Helsinki järjestetään vuosittain Helsingin kantakaupungin alueella tammikuun alussa. Festivaalin reitillä esitellään erilaisia valotaiteen teoksia ja muotoja. Seuraavan festivaali on Helsingin Eläintarhan alueella sekä kaupungin keskustassa 5.–9. tammikuuta.

Lue myös: Sibelius-fantasia jyrisi, hyrisi ja välkkyi

Lue myös: Näin rakentui Sibelius-fantasia

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Sibelius-fantasia järjestetiin viime vuonna Ahveniston hyppyrimäen lähistöllä maastossa. Kuva: Tomi Vesaharju
Hämeenlinnan Sibelius-fantasia järjestetiin viime vuonna Ahveniston hyppyrimäen lähistöllä maastossa. Kuva: Tomi Vesaharju / Häsa, ark.

Rouhikoski on työskennellyt Hämeenlinnan Verkatehtaalla tuotantosuunnittelijana ja -päällikkönä lähes kulttuurikeskuksen avaamisesta lähtien. Hänet tunnetaan myös valotaiteilijana. Hän on osallistunut Hämeenlinnassa esimerkiksi Sibelius-fantasioiden toteutukseen. Viime vuonna fantasia toteutettiin valo- ja ääniteoksena Ahveniston hyppyrimäellä. Janakkalan paloasemalla on hänen tekemänsä valotaideteos.

Rouhikoski on toiminut myös Suomen valotaiteen seuran Flashin puheenjohtajana ja opettanut Taideyliopistossa valotaiteen tekemistä.

– Työt Suomen parhaan tapahtumatalon tiimissä sekä maan isoimman valotaiteen festivaalin taiteellisessa johdossa tukevat loistavasti toisiaan. Pääsen hyödyntämään osaamistani ja intohimojani monipuolisesti, hän sanoo.

luxhelsinki.fi/

Janakkalan paloaseman tornissa julkistettiin pari vuotta sitten Juha Rouhikosken valotaideteos Hehku. Kuva: Pekka Rautiainen
Janakkalan paloaseman tornissa julkistettiin pari vuotta sitten Juha Rouhikosken valotaideteos Hehku. Kuva: Pekka Rautiainen / Häsa, ark.

Menot