Kulttuuri

Verkatehtaan toiveet lepäävät nyt lokakuussa – "Konsertin järjestäminen sellaisella yleisömäärällä ei ole kannattavaa"

Verkatehtaan toimitusjohtaja Janne Auvinen, kuten koko talon henkilökunta, käyttää nyt kasvomaskeja. Kaikkiin Verkatehtaan kokouksiin ja tapahtumiin tulevia suositellaan käyttämään maskeja. Kuva: Sara Aaltio
Verkatehtaan toimitusjohtaja Janne Auvinen, kuten koko talon henkilökunta, käyttää nyt kasvomaskeja. Kaikkiin Verkatehtaan kokouksiin ja tapahtumiin tulevia suositellaan käyttämään maskeja. Kuva: Sara Aaltio

Koronaepidemia on ollut Verkatehtaalle paha paikka. Se tyhjensi loppukevään ja kesän tapahtumakalenterin miltei kokonaan.

Verkatehdas joutui keväällä yt-neuvottelujen jälkeen lomauttamaan noin kaksi kolmasosaa työntekijöistään kolmeksi kuukaudeksi. Tämän hetken tilanteessa tapahtumatalolle on tiedossa noin puolen miljoonan euron tappio.

Toimitusjohtaja Janne Auvinen kertoo, että tapahtumien peruutuksia on tullut paljon, mutta kaikkea ei ole peruutettu.

– Epävarma tilanne johtaa siihen, että kokousten ja konserttien järjestäjät ovat varovaisia.

Lue myös: Suosikkiohjelman uusi tuotantokausi kuvataan Hämeenlinnassa – ”Saamme valtakunnallista televisiojulkisuutta” (14.8.2020)

Toistaiseksi syyskuun loppuun asti voimassa olevat yleisörajoitukset merkitsevät sitä, että Vanaja-saliin, jonka kapasiteetti on 703 istumapaikkaa tai seisomakatsomolla 1 200 paikkaa, voi ottaa vain 146 ihmistä.

– Jokainen ymmärtää, että konsertin järjestäminen sellaisella yleisömäärällä ei ole kannattavaa. Rajoitukset nostavat kuluja vielä normaalista, kun tarvitsemme enemmän henkilökuntaa ja muita järjestelyitä, Auvinen sanoo.

Yleisömäärää puristettu

Verkatehdas on perunut ennen syyskuun loppua kaikki tapahtumansa, joissa se on itse järjestäjänä.

Konserteista pidetään sitä ennen oikeastaan vain kaksi Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan esiintymistä ensi viikolla. Niihinkin on jouduttu muun muassa perumaan lippuvarauksia, että yleisömäärä on saatu puristettua rajoitusten mukaiseksi.

Nykyisen tiedon valossa yleisömäärärajoitusten pitäisi poistua lokakuun alussa, mutta vielä ei tiedetä, kuinka lopulta käy.

– Suurin osa suunnitelluista konserteista on edelleen kalenterissa ja myynnissä, koska ei ole muuta tietoa kuin että 1.10. toiminta jatkuu normaalisti.

Auvisen mukaan aiemmin kerrottu tappio ei katoa, mutta Verkatehdas selviää laskuistaan, jos lokakuun alusta tapahtumia voidaan järjestää jälleen normaalisti.

– Jos se ei mene niin, se vaatii uutta arviointia ja uusia keinoja.

Päivän lehti

25.9.2020

Fingerpori

comic