Kulttuuri

VOP-festivaali juhlistaa kevättä – Soitto soi ja laulu raikaa perjantaista alkaen

VOP-festivaalit kutsuvat kuuntelemaan, jammailemaan ja soittamaan itse. Arkistokuva Juhani Salo

Musiikin ja laulun harrastajat kokoontuvat musisoimaan yhdessä 12.–14.4. Vanajaveden Opiston (VOP) päätoimipisteen (Jaakonkatu 28) tiloihin, Hämeenlinnan kirkkoon ja Kumppanuustalolle.

Perjantaina 12. huhtikuuta Jaakonkadulla esiintyvät kello 17 alkaen Vanajaveden pelimannit ja harmonikkayhtye Pomppaduuri kansantanssijoiden kanssa. Kello 18 kahvilan valtaavat pop-laulajat.

Lauiantaina 13.4. festarit käynnistyvät Jaakonkadulla jo päivällä djembe-yhtye Afrocosmoksen rummutuksella kello 14. Kello 14.30 alkaen voit nauttia päiväkahvit Kahvikonsertissa ja siirtyä sen jälkeen kuuntelemaan kello 16 alkavaa runoesitystä Tarina ei tottele. Kello 17 musisointia jatkavat Vopulelet ja Tervavopparit, minkä jälkeen voi jammailla rock- ja blues-bändien tahtiin loppuillan klo 19–21.

Illan päätapahtuma on kuorojen yhteiskonsertti ”Anna Valo” Hämeenlinnan kirkossa klo 18. Laulamisen lisäksi kuorot ja lauluryhmät kertovat omasta toiminnastaan.

Sunnuntaina 14.4. Jaakonkatu toimii vaalihuoneistona, joten musisoimaan voi tulla klo 17–19 Kumppanuustalolle monikulttuuriselle Music Clubille. HÄSA