Aineisto-ohjeet

Aineisto-ohjeet

Aineiston toimitus

Hämeen Sanomat

hasa.aineisto@hameensanomat.fi
puh. (03) 61 511

Kaupunkiuutiset

ku.aineisto@hameensanomat.fi

Forssan Lehti

aineistot@forssanlehti.fi

Viestin on sisällettävä tiedot asiakkaasta ja julkaisupäivästä sekä aineistontekijän yhteystiedot. Digimainoksissa muista ilmoittaa haluamasi linkki aineiston toimituksen yhteydessä.

Aineistoaikataulut

Hämeen Sanomat
Kaupunkiuutiset
  • Keskiviikon lehteen valmiit aineistot viimeistään tiistaina klo 10 mennessä. Vedostettavat mainokset maanantaina klo 12 mennessä.
  • Lauantain lehteen valmiit aineistot viimeistään perjantaina klo 10 mennessä. Vedostettavat mainokset torstaina klo 12 mennessä.
Forssan Lehti
  • Tiistai-perjantain lehtiin edellisenä päivänä klo 12 mennessä, vedosilmoitukset klo 10 mennessä.
  • Lauantain, sunnuntain ja maanantain lehtiin perjantaihin klo 12 mennessä, vedosilmoitukset klo 10 mennessä.

Printti

Painovalmiit aineistot

Valmiiksi mainosaineistoksi hyväksytään vain sanomalehtikelpoinen, painovalmis PDF-tiedosto.

Tiedosto on nimettävä niin, että siitä käy ilmi ilmoittajan nimi ja julkaisupäivä esim. yritys250617.pdf. Valmista aineistoa ei muokata lehdessä, vaan se julkaistaan sellaisenaan. Valmiin ilmoituksen tulee olla 1:1 koossa, CMYK-värein (profiili: ISOnewspaper26v4), kuvat voivat olla RGB-värein (profiili: Adobe RGB 1998), leikattuna ilman taustaa.

Kuvien resoluution tulee olla 220 dpi. Musta teksti vain mustalla painovärillä, ei usean värin päällepainatuksena. PDF-asetustiedostot löydät Kärkimedian aineistovaatimuksista.

Valmistettavat aineistot

Valmistettavaksi aineistoksi katsotaan kaikki muut paitsi sanomalehtikelpoiset, painovalmiit PDF-tiedostot. Myös PDF-tiedostot, johon tulee muutoksia tai korjauksia, on valmistettava aineisto. Ilmoitusvalmistus tekee ilmoituksen asiakkaan toimittaman ohjeistuksen mukaisesti.

Ohjeistuksessa on kuitenkin otettava huomioon tekniset mahdollisuudet ja tekijänoikeudet. Asiakkaan on varmistettava, että kuva-aineistot ovat sellaisia, joihin asiakkaalla on julkaisuoikeudet. Asiakkaan saaman vedoksen edelleen luovutus ilman Hämeen Sanomien suostumusta on kiellettyä.

Digi

Display-mainonta verkkosivuilla ja sovelluksessa

Tulossa

Kokosivun mainos näköislehdessä (välisivumainos)
Still-aineisto

Tiedostomuoto: jpg- tai png
Koko: Aineistosta tarvitaan sekä pysty- että vaakaformaatti. Pystyformaatti 1536 x 2008 px (retina), vaakaformaatti 2048 x 1496 px (retina).

Pysty- ja vaakakuvien yhteenlaskettu maksimitiedostokoko on 5 MB. Yhden kuvan maksimitiedostokoko on 3 MB. v

Rich media -aineisto

Toiminnalliset rich media -mainokset keräävät keskimäärin parempia interaktioprosentteja still-kuviin verrattuna, joten suosittelemme käyttämään niitä aina kun mahdollista.

Mainosnäkymät toimivat samalla tavalla kuin laitteiden selain, eli mainokset toteutetaan HTML5, CSS ja Javascript -tekniikoilla vastaavalla tavalla kuin normaalit verkkosivustot. Hämeen Sanomien käyttämä Richie Ads tukee kaikkia laitteen tukemia HTML5- ja CSS3-ominaisuuksia (esim. audio- ja video- elementit, CSS-animaatiot paikannus, gyroscope, accelerometer yms.).

Mainos näytetään koko ruudun koossa kaikenkokoisilla päätelaitteilla puhelimista suurinäyttöisiin desktop-tietokoneisiin, joten mainoksen tulee olla responsiivinen vastaavalla tavalla kuin minkä tahansa eri laitteilla käytettä verkkosivu. Mainos kannattaa toteuttaa niin, että sen kuvanlaatu on hyvä myös suurilla näytöillä ja resoluutioilla, eli kannattaa varautua vähintään 2000 px leveisiin ja korkeisiin näyttöihin.

Vastaavasti on syytä varautua myös pieniin näyttöihin, joilla tekstistä tulee saada selvää. Kaiken ei tarvitse mahtua ruudulle kerrallaan, vaan mainos voi olla pystysuunnassa skrollattava.

Huomaa, että voit hyödyntää mainosaineistona myös esimerkiksi mainostajan responsiviista kampanjasivua, jolloin mainostettava sisältö on heti käyttäjän nähtävillä ylimääräisen klikkauksen sijaan.

Tekniset ohjeet
Aineisto-zipin tiedostokokoraja on 5 megatavua.

Kokosivun aineistot toimitetaan zip-tiedostona. Aineiston index.html -tiedoston tulee olla aineiston juuressa. Aineisto voi sisältää vain yhden html-tiedoston. Kaikki muut materiaalit voivat olla kansioissa (kuvat, css-tiedostot, Javascript-tiedostot yms.). Mainosaineiston tulee toimia myös käyttäjän ollessa offline-tilassa, joten huomioi, että esimerkiksi Javascript-tiedostot ja mahdolliset fonttitiedostot sisältyvät aineistopakettiin.

Aineiston index.html:ään on lisättävä head-osion alussa MRAID-tag muodossa:

<script src=”mraid.js”></script>

Tagista mainosjärjestelmä tunnistaa aineiston rich media -mainokseksi, itse mraid.js-tiedostoa ei tarvita mukaan aineistoon.
Voit linkittää mainoksesta verkkosivustoille käyttäen normaaleja http-linkkejä.

Täältä löydät lisää mainosaineisto-ohjeita!

Hinnastot ja mediakortit