Julkaistu: 05.10.2017 07:00

Ystäväpiiri-koulutusryhmä vieraili Hämeen linnassa

  •  Kuvassa Hämeenlinnan Ystäväpiiri-koulutuksessa osallistuvat ohjaajat.
    Kuvassa Hämeenlinnan Ystäväpiiri-koulutuksessa osallistuvat ohjaajat.

Koska tapahtuma oli ja missä? Ystäväpiiri-koulutusryhmä vieraili Hämeen linnassa.

Mitä juhlitte? Vanhustyön keskusliitton Ystäväpiiri-ohjaajakoulutuksen kolmannen koulutuspäivään sisältyvä kulttuuri- ja taide-elämys osallistujille.

Mitä oli ohjelmassa? Ystäväpiiri-kouluttajamme olivat järjestäneet koulutukseen sisältyvän taide-elämyksen Hämeen linnaan. Linnassa opas tutustutti meidät linnan historiaan sekä sen eri aikakausiin liittyviin tapoihin. Lisäsäväyksenä Sointu-ryhmä esitti meille opaskierroksen varrella runoja ja kirjoituksia yksinäisyydestä ja ystävyydestä musiikin kera. Lisäksi meille oli järjestetty vanhan ajan kirjurin työpaja.

Oliko huvia vai hyötyä ja miksi? Tässä vierailussa linnassa koulutuksessa olevat ohjaajat huomasivat miten eri asioita voi yhdistellä tulevia Ystäväpiiri-ryhmiään ohjatessaan. Ystäväpiiri-toiminnan ryhmissä tavoitteena on lievittää iäkkäisen ihmisten yksinäisyyttä ja tukea heidän ystävystymistään. Tavoitteisiin pääsemiseen käytetään erilaisia menetelmiä ja kuunnellaan ryhmäläisten toiveita.

Kulttuuri, taide ja liikunta ovat tärkeitä Ystäväpiiri-ryhmien sisältöjä, joita tässä Hämeen linnan kierroksella oli hienosti yhdistelty ja joista keskusteltavaa varmasti riittää vielä jatkossakin osallistujien kesken. Hämeenlinnassa alkaa tänä syksynä kolme uutta iäkkäille yksinäisyyttä kokeville ihmisille suunnattua Ystäväpiiri-ryhmää – tervetuloa mukaan!

Kuka lähetti jutun ja kuka otti kuvan? Ystäväpiiri-toiminnan Etelä-Suomen alueohjaaja Tarja Ylimaa.

Keitä on kuvassa? Hämeenlinnan Ystäväpiiri-koulutuksessa osallistuvat ohjaajat.

 

Meidän huvit

Hämeen Sanomissa julkaistaan Meidän huvit -juttuja erilaisista yhteisöiden ja yksityishenkilöiden juhlista ja tapahtumista. Palstalla on vakiokysymykset. 

Hämeen Sanomien toimitus päättää, mitkä jutut ja kuvat julkaistaan lehdessä tai Hämeen Sanomien nettisivulla. Julkaisemme palstalla tapahtumia, joiden järjestämisestä on kulunut korkeintaan kaksi viikkoa.

Vastaa alla olevan lomakkeen kysymyksiin napakasti. Lähetä lomakkeella myös kuva juhlistasi.

Meidän huvit
Lataa kuva
Kirjoittaja