Meidän huvit

Ahveniston eskarit tekivät tiedettä

Koska tapahtuma oli ja missä? 14.5. Lahden yliopistokampuksella.

Mitä teitte? Osallistuimme Luma-Suomen (luonnontieteiden, matemaattisen ja teknologisen osaamisen kehittämisohjelma) organisoimaan aluefestivaaliin.

Mitä oli ohjelmassa? Meidän päiväkodin lepakkoprojekti osallistui yhteen kilpailuun. Sitten me saatiin tietää, että meidän projekti pääsi Lahteen ja että mekin päästään sinne retkelle! Mentiin sellaiseen yliopistotaloon ja tehtiin sinne lepakkoesittelypaikka. Siellä oli meidän eskareiden tekemiä lepakoita ja näytettiin meidän video. Lepakkoräpin esittäminen oli tosi kivaa.

Oliko huvia vai hyötyä? Sekä että. Tuomarit kuunteli meidän esitystä monta kertaa. Me saatiin äänestää muittenkin tekemiä juttuja. Meistä parhaat oli tulivuoriprojekti, kauhutalo, matikkapelit ja ohjelmointityöpaja. Yliopistotalosta lähdettään mäkkärille syömään. Siellä oli kivaa syödä. Sitten mentiin Launeen perhepuistoon. Siellä leikittiin, kiipeiltiin, ajeltiin autoilla ja mentiin tosi suurta liukumäkeä.

Kuka otti kuvan? Ympäristökasvattaja Mari Parikka-Nihti.

Keitä kuvassa on? 28 Ahveniston vuoropäivähoidon 5–6-vuotiasta lasta

Kuka lähetti tekstin? Jutun sanelivat Veera, Aada, Peppiina ja Iida, kirjurina toimivat Elisa Stenvall ja Mari Parikka-Nihti.