Meidän huvit

Kankaantaustan 70 vuoden takaiset tokaluokkalaiset tapasivat

Kuva: Muu
Kuva: Muu

Koska tapahtuma oli ja missä? Huhtikuun 26. päivänä Hämeenlinnan Raatihuoneessa, kiertoajelulla ja Verkatehtaalla.

Mitä juhlitte? Oli kulunut 70 vuotta siitä, kun nyt juhlivat oppilaat olivat Kankaantaustan kansakoulun toisella luokalla, Hilja Peltola oli silloin luokan opettaja. Alkuperäisessä luokassa oli 29 oppilasta. Tätä tapaamista järjestäessämme tavoitimme 15 oppilasta, joista yhdellätoista oli tilaisuus osallistua luokkakokoukseen.

Mitä oli ohjelmassa? Nautimme maittavan lounaan Raatihuoneessa, jossa apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo kertoi Hämeenlinnan kuulumisia. Lounaan jälkeen teimme kahden tunnin kiertoajelun kaupungin kasvavilla alueilla ja muistelimme jokaisen mukana olleen oppilaan koulutietä silloisesta kodista Kankaantaustan koululle. Näimme tietysti Hattelmalanharjun, Aulangon puiston ja rakentuvat uudet asuinalueet keskustan läheisyydessä. Tapaamisemme päättyi Verkatehtaalle, jossa kuulimme tietoa tapahtumakeskuksen tämän päivän ja tulevaisuuden tapahtumista.

Oliko huvia vai hyötyä ja miksi? Varmasti jokainen oppilas tunsi iloa ja hyvää oloa muistellessaan koulunkäyntiä 70 vuotta sitten ja saadessaan nähdä vanhat kotiseutunsa ja niiden muuttuneen vuosikymmenien saatossa.

Kuka lähetti jutun ja kuka otti kuvan? Jutun lähetti Raimo Luokomaa ja kuvan otti Pentti Peltonen.

Keitä on kuvassa? Vasemmalta istumassa: Ritva Häkkinen (o.s. Nurmi), Ritva Suolaakso (o.s. Nikkilä), Sivi Kähkönen (o.s. Säle), Leena Lehtonen ( o.s. Heimo) ja Molli Matikainen (o.s. Viiala). Vasemmalta seisomassa: Antti Aartela, Matti Mannersaari, Olavi Pelonen, Matti Laine, Esko Hahkala ja Raimo Luokomaa.

Päivän lehti

13.8.2020