Meidän huvit

Päiväkotilapsilla energiansäästötanssit

Koska tapahtuma oli ja missä? Energiansäästötanssit 12.10. ja 13.10. Touhula-liikuntapäiväkodeissa Jukolassa ja Tarvasmäessä

Mitä juhlitte? Vietimme yhdessä Energiansäästöviikkoa sekä samalla juhlimme 20-vuotiasta viikkoa energiansäästötanssien merkeissä.

Mitä oli ohjelmassa? Päiväkotien energiakummi Elenia Lämpö tuli viettämään tanssillisen hetken lasten kanssa, ja yhdessä tanssin liikkeiden muodossa käyvimme läpi millä tavalla energiaa voi säästää kotona ja päiväkodissa.

Päiväkodeissa energiansäästön teemaa käsiteltiin viikon aikana monilla lapsille ominaisella ja havainnollisella tavalla. Viikon aikana lapset mm. tutustuivat kierrätykseen, kävivät retkillä keräämässä roskia ja opettelivat roskien lajittelua sekä toteuttivat monia energia-aiheisia tehtäviä.

Oliko huvia vai hyötyä ja miksi? Tapahtuma yhdisti huvin ja hyödyn, koska energiansäästötanssin lomassa juttelimme lasten kanssa eri tavoista olla säästäväinen energiankäyttäjä. Tanssin liikkeet mm. opastivat käyttämään portaita, kulkemaan matkat pyörällä, sulkemaan turhat valot pois, kierrättämään, sulkemaan hanat, vaihtamaan lamput energiaa säästäviin lamppuihin sekä hyödyntämään puuta lämmitykseen.

Kuka lähetti jutun ja kuka otti kuvan? Hanna Sauroja, Elenia Lämmön viestintäpäällikkö.

Keitä on kuvassa? Tarvasmäen Touhula-päiväkodin lapsia Kuperkeikat ja Kärrynpyörät ryhmistä.