Meidän huvit

Sauvolan messuilla ikäihmisten palvelut tutuiksi

Kuva: -
Kuva: -

Koska tapahtuma oli ja missä? Tapahtuma oli perjantaina 26.7. Hyvinvointikeskus Sauvolan sisäpihalla.

Mitä juhlitte? Sauvolan ikäihmisten palveluiden järjestämillä messuilla paikalliset toimijat, yrittäjät ja yhdistykset esittelivät toimintaansa ikäihmisten palveluiden näkökulmasta. Tarjolla oli tietoa siitä, mitä palveluita Kalvolassa on ikäihmisille saatavilla. Informaation lisäksi messuilla oli tarjolla myös musiikkia ja tanssiesitys. Tänä vuonna musiikkipuolesta huolehti Lauri Mattila, joka laulatti kaikille tuttuja vanhoja kesälauluja. Messuvieraat saivat nauttia myös Kalvolan Iskun tanssityttöjen esityksestä.

Mitä oli ohjelmassa? Hyvinvointikeskus Sauvolan tarkoituksena on olla koko kylän yhteinen olohuone, jossa viihdytään vauvasta vaariin. Messujen perusajatuksena oli tuoda iloista elämää Sauvolaan, tukea ajatusta positiivisesta ikääntymisestä ja lisätä yhteistyötä eri toimijoiden välillä. Messujen kautta pystyttiin tarjoamaan kootusti tietoa pitäjässä olevista palveluista ikäihmisten näkökulmasta. Tänä teknologian kautena tärkeäksi koettiin se, että ikäihmisille pystyttiin luomaan mahdollisuus saada tietoa palveluista keskitetysti ja kasvotusten.

Oliko huvia ja hyötyä ja miksi? Hyvinvointikeskus Sauvolan sisäpihalla oli iloinen ja välitön tunnelma, kun sinne kokoontui sekä kyläläisiä että Sauvolan asukkaita. Tavattiin vanhoja tuttuja ja vaihdettiin kuulumisia. Messuista saatu palaute oli positiivista ja ne koettiin hyväksi ja tärkeäksi. Tarkoituksena on järjestää messut myös ensi vuonna.

Kuka lähetti jutun ja kuka otti kuvan? Hyvinvointikeskus Sauvolan ikäihmisten palveluiden ohjaajat Kaisa Salo ja Satu Peltomaa.

 

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic