Meidän huvit

Sibelius-opiston väki Liettuassa

Koska tapahtuma oli ja missä?

Sibelius-opisto osallistui VII Baltics string orchestras -festivaaliin Liettuan Ukmergëssa 16.–18.6.2017.

Mitä juhlitte?

Juhlimme baltialaisten musiikkikoulujen oppilaiden ja opettajien kanssa kansainvälisen leirin yhteistyötä. Tapahtuma järjestettiin 7. kerran ja viime vuonna festivaali oli Hämeenlinnassa. 

Mitä oli ohjelmassa?

Lähdimme pe 16.6. Hämeenlinnasta klo 6.05 aamulla matkustamaan bussilla lentokentälle. Saavuimme muutaman viivästyksen jälkeen lentokoneella Vilnaan, josta jatkoimme bussilla Vepriain kylään orkesterileirille. Ohjelmassa oli harjoituksia, jalkapallon pelaamista, liettualaista ruokaa ja ennestään tuttujen muusikkotuttavien tapaamisia.

Lauantaina 17.6. klo 12 Sibelius-opiston Kamariorkesterilaiset soittivat yhdessä virolaisten, latvialaisten ja liettualaisten nuorten kanssa konsertin Vepriain kirkossa. Jousiorkesterissa soitti lähes 70 lasta ja nuorta yhdessä musiikkia baltialaisilta ja suomalaisilta säveltäjiltä. Konsertin jälkeen lähdimme busseilla kohti Vilnaa, jossa orkesterissa soittavat liettualaiset nuoret pitivät meille kaupunkikierroksen. He olivat valmistaneet esittelyt keskeisimmistä paikoista meidän iloksemme.

Palasimme illalla Vilnasta takaisin Vepriain kylään leiripaikkaan, jossa meitä odotti illallinen. Yllätyksenä saimme nauttia illalla vielä liettualaista šakotis-kakkua.

Sunnuntaina 18.6. lähdimme aamulla aikaisiin matkustamaan Ukmergën kaupunkiin. Kenraaliharjoitusten jälkeen pääsimme tutustumaan pieneen ja somaan kaupunkiin. Klo 14 jousiorkesteri soitti Ukmergen kulttuurikeskuksessa konsertin, joka sai aplodit seisaaltaan. Lavalle nousi myös Ukmergen pormestari Rolandas Jacikas, joka antoi lahjat kaikkien maiden edustajille. Tunnelma oli varsin lämminhenkinen. Musiikki yhdisti lapset ja nuoret yhteisellä kielellään.

Oliko huvia vai hyötyä ja miksi?

Meillä oli hauska ja onnistunut matka. Festivaali vahvisti nuorten kansainvälisiä suhteita ja antoi mahdollisuuden tutustua muiden maiden musiikkikulttuuriin. Oli myös antoisaa kuulla baltialaisten säveltäjien musiikkia. Pääsimme myös harjoittelemaan vieraita kieliä oikein urakalla. Leirillä kuultiin puhuttavan suomea, viroa, latviaa, liettuaa, venäjää, saksaa, englantia ja elekieltä!

Kuka lähetti jutun ja kuka otti kuvan?

Sibelius-opiston apulaisrehtori Iina Harjula.

Keitä on kuvassa?

Sibelius-opiston Kamariorkesterilaisia. 

Osallistuneet musiikkikoulut:

Sibelius-opisto (Hämeenlinna, Suomi)

Tartu I Muusikakool (Tartto, Viro)

Rakvere Muusikakool (Rakvere, Viro)

Valmieras Mûzikas skola (Valmiera, Latvia)

Ukmergës Muzikos mokykla (Ukmergë, Liettua)

Rokiškio Muzikos mokykla (Rokiškis, Liettua)

Panevezio Muzikos mokykla (Panevëþys, Liettua)

 

Vepriain kylän leirikeskus: Vepriø vaikø vasaros poilsio stovykla

Mainos