fbpx
Uutiset

Tyttölyseon riemuylioppilaat tapasivat

Koska tapahtuma oli ja missä? Hämeenlinnan tyttölyseon vuoden 1969 ylioppilaiden riemuylioppilastapaaminen Hämeenlinnassa 31.5.-1.6.2019

Mitä juhlitte? Juhlimme 50-vuotisylioppilaspäiväämme. Vuonna 1969 Hämeenlinnan tyttölyseosta valmistui 62 ylioppilasta, joista juhlaamme osallistui 31.

Mitä oli ohjelmassa? Aloitimme kaksipäiväisen juhlamme vierailemalla entisessä koulussamme (nyk. Kaurialan lukio), jossa pääsimme tutustumaan tämän päivän kouluun ja lukio-opetukseen. Ensimmäisen päivän päätteeksi nautimme juhlaillallisen Raatihuoneella vanhoja kouluaikoja muistellen. 1.6. osallistuimme uusien ylioppilaiden lakkiaisiin Elenia Areenalla, jossa Lainsäädännön arviointineuvoston puheenjohtaja Leila Kostiainen puhui riemuylioppilaiden edustajana. Juhlassa lahjoitimme stipendit kirjallisuudesta ja yhteiskunnallisista asioista kiinnostuneille ylioppilaille.

Oliko huvia ja hyötyä ja miksi? Saimme tavata tuttuja 50 vuoden takaa ja verestää ystävyyttämme. Mieli virkistyi ja suorastaan nuorruimme. Tapaamme ensi vuonna uudestaan (tällä kertaa emme siis odota 50 vuotta). Tyttöoppilaiden tavoittaminen oli haasteellista sukunimien vaihtumisen myötä, joten kiitokset sukulaisille. naapureille ja kyläläisille avusta.

Keitä on kuvassa? Ylioppilaita vuosimallia 1969.

Kuka lähetti jutun ja kuka otti kuvan? Jutun lähetti riemuylioppilas Merja Vuohelainen ja kuvan otti valokuvaaja Heikki Löflund Hämeenlinnan Raatikuvasta.

Menot