Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Tuntuu, että maailman taloustilanne on tärkeämpää kuin ihmisten terveys ja jopa henki

Lentokenttäviranomaiset tarkastavat Milanossa matkustajia koronaviruksen varalta. Kuva: epa08245857
Lentokenttäviranomaiset tarkastavat Milanossa matkustajia koronaviruksen varalta. Kuva: EPA

Italian viranomaisten varotoimenpiteet koronavirusta vastaan ovat aivan oikein. Tuntuu, että maailman taloustilanne on tärkeämpää kuin ihmisten terveys ja jopa henki.
Kaisa

Kiitokset Hämeenlinnan verotoimistoon hyvästä ja ystävällisestä asiakaspalvelusta. Noviisi sai kaiken tarvittavan avun ja vähän enemmänkin metsä- ja alv-asioissa.

Ari Järvi, Hämeenlinna

Kansan Uutiset irtisanoo henkilökuntaa. Tapahtuiko henkilöstön ulosmarssi, kuten vasemmistolle on tapana pahaa ja ahnetta työnantajaa kohtaan?

Jakob

Viranomaisten kehotus varovaisuuteen Euroopan erääseen maahan matkustettaessa kuulostaa oudolta. parasta olisi matkustuskielto tähän tautiseen aikaan.

Tiina

Heterohenkilönä ymmärrän Cicciolina-tuohtumuksen kauniin Erik Vikmanin euroviisuehdokkuuden ympärillä, onhan kyseessä sateenkaariväen festivaali. Löytyisikö Suomesta kuitenkin esiintyjäksi joku naiseksi vaihtanut mies tai muu sateenkaarihenkilö, jotta välttyisimme Erikan flirttailun nostattamalta verenpaineelta täällä heterokatsomossa. Joku pitkäpartainen nainen olisi oiva feministinen vaihtoehto.

Vilah-tico-tico

Lue myös: Kolumni: Ei kiitos Cicciolinalle!

Antaa Erika-tytön lauleskella, Dannyllä kesti vuosia löytää Armin kopio.

Pro Auctore

Puita pelkääville: Jos suuri puu myrskyssä kaatuu rakennuksen päälle, rakennuksen voi korjata. Maiseman korjaaminen sen sijaan vie vähintään kymmeniä vuosia! Pihoissa puut, etenkin männyt, seisovat tukevasti metsiin verrattuna. Arvokkainta tässäkin kaupungissa ovat vanhat komeat männyt ja vanhat, pilaamattomat rakennukset (ne harvat)! Puutonta suomalaismaisemaa on vain pelloilla, soilla ja vesillä.

Hortus & Silva

Ymmärrys hoi, äly älä jätä! Nimimerkki JM, HäSa 26.2: Vaikka rahaa olisi millä mitalla, hoitajia ei ole työttömänä. Muille aloille heitä on siirtynyt, joku saattaa palata, jos palkat nousisivat kunnolla. Koulutus kestää 1,5–3 vuotta. Sen vuoksi jopa tuo 2023 saattaa olla liian optimistinen. Myös eläköityminen on suurta lähivuosina. Populismilla on lyhyet jäljet!

Jaska

Onkohan ykköskorttelin juttu tehty tilaustyönä, kun oikein otsikkoon on kirjattu ”Sarajärvi haluaa” toriparkin? Myöhemmin tekstissä, ettei kortteliin saada kahta p-kerrosta. Kuitenkin toriparkissa voidaan mennä 15m syvyyteen ja lähes 5m pohjaveden alapuolelle. Kuka vastaa, millä perusteella?

Faktat pöytään, kiitos!

Ykköskorttelin City kauppapaikat Oy:n toimitusjohtaja Raimo Sarajärvi sen sanoi: Keskitettyä pysäköintiratkaisua ei tarvita, jos pysäköintinormi poistetaan.

Kimmo Kautio (ps.), Hämeenlinna

Lue myös: Nyt puhuu Hämeenlinnan ykköskorttelin pääosan esittäjä Sarajärvi: Toriparkki tarvitaan, mutta vaihtoehtoja on (23.2.2020)

Mikä on tilastojen mukaan turvallisin ajonopeus kaupungissa? 40km/h? 30km/h? Ei, se on yli 200km/h! Tilastojen mukaan siinä nopeudessa tapahtuu kaupunkialueella hyvin vähän onnettomuuksia.

Tilastotieteilijä

Milloin Hämeenlinnassa käynnistetään YT:t? Nyt on uutisoitu säästökohteista, jotka kohdistuvat kaupunkilaisten peruspalveluihin. Eikö säästöä pitäisi hakea myös henkilöstöstä ja nimenomaan hallinnosta? Tarvitaanko HML:ssa kahta kaupunginjohtajaa, strategiajohtaja, strategiapäällikköä sekä lukuisia muita päälliköitä ja johtajia ym. hallintoa? Hieno kaupunkimme ansaitsee parempaa toimintaa.

Ihmettelevä kaupunkilainen

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti) kerro mielipiteesi, aina nimesi ja nimimerkkiä käyttäessäsi nimimerkkisi sekä lyhyesti yhteystietosi

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

Kerro mielipiteesi, nimesi ja nimimerkkiä käyttäessäsi nimimerkkisi sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Menot