Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Evolaisena metsänomistajana koen mielipahaa

Atte Korhola on Evon tiedekansallispuiston työryhmän puheenjohtaja. Kuva: Esko Tuovinen / HäSa
Atte Korhola on Evon tiedekansallispuiston työryhmän puheenjohtaja. Kuva: Esko Tuovinen / HäSa, arkisto

Evolaisena metsänomistaja olen mielipahalla seurannut Kansallispuisto-työryhmän puheenjohtajan Atte Korholan epäonnistumista tehtävässään. Paitsi että ryhmällä ajetaan Greenpeace-agendaa ketään kuulematta läpi, Korhola hoitaa myös tiedottamista omista lähtökohdistaan. Ei ole sopivaa muunnella ihmisten sanomaa omilla tulkinnoillaan. Kokonaisuutena tarjoaisin vielä sellaista mallia, jossa nykyinen luonnonpuisto/retkeilyalue olisi tiedepuiston käytössä. Alueen sisältä rajattaisiin osa – riittävän suuri – Kansallispuistoksi omine rajoituksineen. Tällöin konflikti yksityisten naapureiden kanssa poistuisi, koska Kansallispuiston rajanaapureina ei olisi yksityismaita.

Metsämies

Kuka lienee Hämeenlinnassa suunnitellut bussilinjan n:o 3 reittiaikataulun; arkiaamuisin klo 5 Loimalahdesta Siiriin lähtevä bussi ajaa ”Siirtoajona” varikolta Loimalahteen, vaikka matkan varrelta kyllä olisi tulossa kyytiin maksavia asiakkaitakin, jotka näin ehtisivät aamuvuoroihin tai vaikkapa aikaisiin juniin tai muihin jatkoyhteyksiin. Ei noita matkustajia muutoinkaan viljalti busseissa ole, varsinkaan kesällä.

Äly hoi, älä jätä, mutta kai se on jo jättänyt

Hienoa, että poliisi ehtii rauhoittelemaan nuorisoa Linnanpuistoon (HäSa 21.6). Hauhon S-marketin parkissa olisi myös tarvetta käydä, mutta sinne poliisi ei ehdi häiriköinti-ilmoituksista huolimatta. Häiriötön yöuni olisi toivottavaa edes toisinaan.

1309

Se on tiedossa, että useat viranhaltijat ajavat Sibeliuksenkatua pyöräilykaduksi. Heitä ovat mm, Niklas Lähteenmäki, Tarja Majuri, sekä Kimi Känkänen. Se ei ole selvinnyt, miksi Kasarmikatu ei käy? Siinä ei ole jyrkkää vastamäkeä, terasseja, eikä monia kivijalkaliikkeitä, ei myöskään merkittävää kadunvarsipysäköintiä. Liikennevalotkin ovat valmiina. Olen Tapio Yli-Koveron kanssa samaa mieltä. Hän on enemmän oikeassa!

Politiikan tarkkailija

Lukiokadun päässä oli kai muinoin laituri, saisipa siihen sellaisen nyt, että tämän suunnan vanhat tai jalkavaivaiset pääsisivät uimaan. Entä, jos Linnasalmen laituriin saisi tikkaat veteen. Linnan poukamassa joutuu uimaan koirien kanssa. Uinti on hyvää liikuntaa, miksi sitä ei rohkaista tuhansien järvien maassa?

RS

Ihmetyttää, että mistä Linna Golf on saanut varoja maa-alueiden ostoon, kun muuten oli aina etummaisena koronatukijonossa ja niitä sai sekä vuokrahelpotuksia nimenomaan kaupungilta. Tukirahoillako jne. kauppa toteutettaisiin vai onko osto vain näennäisesti muutaman euron?

Salaiset rahat

Lue lisää: Golfkentän myyntiesitys jäi kaupunginhallituksessa pöydälle – Linna Golfin ehdotukseen palataan elokuussa (21.6.2021)

Huh, olipas syyllistävä alanurkkakirjoitus (HäSa 24.6.) koronarokotteen ottamiseen liittyen. Syyllistämällä ja paheksumalla saadaan ihmiset tekemään asioita, mutta sillä voi olla myös päinvastainen vaikutus. Varmasti moni myös miettii rokotteen vaikutuksia pidemmällä aikavälillä, minäkin.

Rokotteen ottanut

Onhan se kumma kun mönkijällä saa ajaa, mutta tikkaille ei saa kiivetä, vaikka molemmat kaatuu helposti. Toisella liikutaan vielä liikenteessä, että kummassa se riski olikaan suurempi.

Hassan Janakkala

Mitenkään väheksymättä HPK:ta ja varsinkaan Suome miesten jalkapallon hienoja saavutuksia, olisin odottanut Topi Raitasen joka matkalla teki Virenit ja voitti 3 tonnin esteet sekä Sara Kuiviston joka voitti 1500 m jotain mainintaa lehdessä nyt kun Suomen kestävyysjuoksussa on orastavaa nousua unohtamatta myös Emil Helanteria.

Eikka

Päivin tekstarista on syntynyt valitettavasti väärinkäsityksiä. Hän yrittää itse noudattaa liikennesääntöjä. Ja hänen mielestään myös kaikki liikuntamuodot kohottavat kuntoa.

Hymyillään, kun tavataan!

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.

Menot