fbpx
Mielipiteet

Mielipide: Pitäisikö siitä maksaa, että postimies kulkee vanhan reitin tyhjän kärryn kanssa siitä huolimatta, onko jaettavaa vai ei?

Tänään alkaa useita tukilakkoja, jotka osaltaan hidastavat postintoimitusta.
.

Julkisuuteen on tullut uutinen lakkoilun alkamisesta postin henkilöstön toimesta. Kuten tapoihin kuuluu, osallistujaksi ilmoittautui monta muutakin liittoa.

Mitään ei ole opittu, vaan vanhaa kaavaa noudattaen ammattiliitot viis veisaavat huolimatta esimerkiksi näköpiirissä olevasta talousnäkymästä saati nykymenon aikaansaamasta ahdingosta valtion taloudessa,, jonka jokainen suomalainen saa tuntea nahoissaan.

Me emme voi sille mitään, että postin määrä on dramaattisesti vähentynyt tietotekniikan kehityksen myötä.

 

Pitäisikö siitä maksaa, että postimies kulkee vanhan reitin tyhjän kärryn kanssa siitä huolimatta, onko jaettavaa vai ei?

Korkea aika olisi myöntää muutoksen vaikutus Postinkin toimintaan. Tumput suorana lakkoillen eivät työt lisäänny enempää Postilla kuin muillakaan aloilla.

Kun päivittäin tulee uutisia talouden kääntymisestä laskuun, niin meillä kuin meidän vientikohdemaissamme, luulisi ammattijärjestöjen mieluummin keskittyvän kilpailukykyämme parantavien toimenpiteiden etsimiseen, kuin että noustaan barrikadeille kiihdyttämään talouden alamäkeä.

 

Kun puolueettomasti tarkastellaan Suomen talouslukuja menneinä vuosikymmeninä, ay-liikkeen vastuuton toimintatapa on tullut meille kalliiksi. Kovin usein on ajauduttu devalvaatioihin, kun muuten ei sopua saada aikaan, vaikka hyöty valuuttakurssin muutoksesta tulee varsin nopeasti syödyksi.

Vastikään oli lehdistössä artikkeli yhä vähenevästä kiinnostuksesta ay-jäsenyyttä kohtaan.

Jokohan olisi tarpeeksi nykynuoriso saanut tietoa järjestövallan tekemisistä ja valitsee järjestöttömän vaihtoehdon ja itse sopii palkasta johon kuuluu myös palkitseminen aikaan saannosten mukaan.

Menot