fbpx
Mielipiteet

Hämeenlinnan Nuorisovaltuuston mielipide: Suora aloiteoikeus myönnetty – Nuorten asema päätöksenteossa parantui

Nuorisovaltuuston ei tarvitse enää tanssia Raatihuoneen edessä saadakseen äänensä kuuluviin. Vuonna 2014 silloinen nuorisovaltuusto järjesti niin sanottuna flash mob -yllätyksenä letkajenkan. Kuva: Markku Tanni
Nuorisovaltuuston ei tarvitse enää tanssia Raatihuoneen edessä saadakseen äänensä kuuluviin. Vuonna 2014 silloinen nuorisovaltuusto järjesti niin sanottuna flash mob -yllätyksenä letkajenkan. Kuva: Markku Tanni, arkisto

Olemme kuluneen vuoden aikana pyrkineet saamaan Hämeenlinnan Nuorisovaltuustolle suoran aloiteoikeuden kaupunginvaltuustoon edistääksemme nuorten vaikuttamismahdollisuuksia ja asemaa päätöksenteossa.

Tähän saakka nuorisovaltuuston edustajilla on ollut kaupunginvaltuuston kokouksissa puhe- ja läsnäolo-oikeus. Suoran aloiteoikeuden seurauksesta nuorisovaltuustolta tulevat aloitteet käsiteltäisiin jatkossa kuten valtuustoaloitteet.

Mielipidekirjoitus ja puheenvuoro vaikuttivat

Kirjoitimme heinäkuussa mielipidekirjoituksen “Suora aloiteoikeus edistäisi nuorten näkemystä Hämeenlinnassa”, joka julkaistiin Hämeen Sanomissa. Sen lisäksi pidin aiheeseen liittyen puheenvuoron elokuussa pidetyssä valtuuston kokouksessa.

Näiden asioiden seurauksesta asiamme otettiin käsittelyyn. Nyt voimme iloksemme kertoa, että maanantaina 13. joulukuussa pidetyssä kaupunginvaltuuston kokouksessa nuorisovaltuustolle myönnettiin suora aloiteoikeus.

Suoran aloiteoikeuden myöntäminen nuorisovaltuustolle vahvistaa entisestään Hämeenlinnan asemaa lapsiystävällisenä ja nuorisovaltuustomyönteisenä kuntana.

Haluamme kiittää päättäjiä, jotka mahdollistivat tämän uuden vaikuttamisväylän kaupungin nuorille. On ollut suuri kunnia toimia Hämeenlinnan Nuorisovaltuuston puheenjohtajana kuluneen vuoden aikana ja on upeaa tietää, että nuorten asema päätöksenteossa parantui sen aikana entisestään.

Menot