fbpx
Mielipiteet

Johannes Koskisen mielipide: Keskustavisio vinossa Hämeenlinnassa

Hämeenlinnan rakenteilla olevia Asemanrannan uusia kerrostaloja kuvattuna sisäpihan puolelta viime marraskuussa. Kuva: Tomi Vesaharju
Hämeenlinnan rakenteilla olevia Asemanrannan uusia kerrostaloja kuvattuna sisäpihan puolelta viime marraskuussa. Kuva: Tomi Vesaharju

Hämeen Sanomissa on viime päivinä käyty ansiokasta keskustelua mm. junien palvelutarjonnan palauttamisesta, liityntäliikenteen sekä pysäköinnin järjestämisestä rautatieaseman tienoilla.

Hämeenlinnan tarkistettavana olevassa keskustavisio 2035:ssä asemanseudun kehittäminen tulee nostaa ensimmäisen kiireellisyysluokan asiaksi.

 

Kysymys ei ole vain Hämeenlinnan, vaan koko maakunnan kannalta elintärkeästä hankkeesta.

Pääradan kohentamisessa Hämeen ääni vaikuttaa vahvemmin, kun asemanseutuja ja radanvartta jalostetaan työpaikkojen ja asumisen investointikohteena.

Toimiva liityntäliikenne ja maksuttomat pysäköintimahdollisuudet ovat välttämättömyys Hämeenlinnan kilpailutilanteessa.

 

Toinen vinoutuma keskustavisiossa koskee rakennusoikeuksia ja niiden sijoittumista.

Ykköskortteliin kaavaillaan 500 asuntoa runsaan liikerakentamisen ohella, siis vajaaseen kortteliin puolet siitä, mitä koko laajalle Asemanrannan alueelle!

Kun rakennusoikeus kohtuullistetaan keskustan yhdyskuntarakenteeseen sopivaksi, myös pysäköinti on hoidettavissa kiinteistön omien rajojen sisällä.

Kalliin ja toisaikaisen toriparkin sijasta on katseet käännettävä asemien, niin rautatie- kuin linja-autoaseman liityntäpysäköintiin.

Hämeenlinnan kehityspanokset pitää suunnata väestö- ja työpaikkakehitystä varmuudella tukeviin hankkeisiin ja visiot on oikaistava raiteilleen.

 

Menot