fbpx
Mielipiteet

Keskustan ehdokkaiden mielipide: Mitä jää käteen Hattulan rakennusvalvonnan tilanteesta?

Hattulan kunnassa on kuluneella valtuustokaudella väännetty pontevasti kättä rakennusvalvonnasta. Kuva: -

Hattulan rakennusvalvonnan tilannetta ja lupasumaa on puitu moneen otteeseen eri foorumeilla, myös Hämeen Sanomissa. Tapaukseen liittyviä vastuita ja velvollisuuksia on hankala hahmottaa ja niihin joudutaan varmaankin palaamaan vielä jatkossakin, mutta prosessin kiirehtimisestä emme pidä.

Hattulan kunnanhallitus päätti 14.12.2020 keskustelun pohjalta ilman mitään todennettua näyttöä pidättää viranhaltijat välittömästi virantoimituksesta heitä kuulematta.

Olisi ollut parempi ensin tutkia rauhassa

Keskustalaiset luottamushenkilöt vastustivat päätöstä: mielestämme olisi parempi tutkia asiat rauhassa ja odottaa esitutkinnan tuloksia. Sitä paitsi henkilöitä syrjään siirtämällä työt eivät ainakaan etene.

Pidämme mahdollisena, että asiassa kiirehtiminen johtaa kunnan kannalta ikäviin seurauksiin esimerkiksi irtisanomisia koskevien oikeudenkäyntien myötä.

Rahat ovat pois muusta kunnan toiminnasta

Tahdomme muistuttaa, että asian kiireelliseen selvittelyyn käytettävät rahat ovat pois muualta kunnan toiminnasta.

Emme haluaisi joutua ensi valtuustokaudella leikkaamaan rakennusvalvonnan epäselvyyksien takia ihmisten peruspalveluista Toivomme, että kunnassa voitaisiin keskittyä hyvän arjen rakentamiseen henkilöihin menevien ajojahtien sijaan.

Lue myös:

Hattulan kiistoista on tehty tutkintapyyntöjä puoleen ja toiseen – Osa odottaa lisätietoja poliisin pöydällä ja edessä on kuukausien tutkinta (29.4.2021)

Hattulasta irtisanottu Juha Prittinen aikoo riitauttaa potkut ja tekee oman tutkintapyynnön poliisille (25.2.2021)

Menot