fbpx
Mielipiteet

Kiinteistöliiton edustaja vastaa tekstaripalstan kysymykseen: Kenelle kuuluu palovaroittimen pariston vaihto?

Milloin vaihdoit viimeksi palovaroittimen patterin vai lojuuko varoitin eteisen pöydällä? Asianmukaisesti kattoon kiinnitetty varoitin on halpa henkivakuutus. Kuva: Lassi Puhtimäki
Milloin vaihdoit viimeksi palovaroittimen patterin vai lojuuko varoitin eteisen pöydällä? Asianmukaisesti kattoon kiinnitetty varoitin on halpa henkivakuutus. Kuva: Lassi Puhtimäki, arkisto

Nimimerkki Myllymäeltä kyseli tekstaripalstalla, kenen vastuulle kuuluu sähköisen palovaroittimen pariston vaihto.

Mikäli nimimerkki tarkoittaa sähköverkkoon kytkettyä palovaroitinta (alkuperäistä tai taloyhtiön myöhemmin asennuttamaa), jossa on paristo- tai akkuvarmennus, kuuluu sen kunnossapito pariston ja akun vaihtoineen taloyhtiölle.

Eli tällöin taloyhtiön tulee tarvittaessa järjestää paristojen vaihto kaikkiin huoneistoihin, joissa on sähköverkkoon kytketty palovaroitin.

Mikäli asiasta ei ole sovittu huoltoyhtiön kanssa, kannattaa kysyjän olla yhteydessä isännöitsijään asian hoitamiseksi. Viime kädessä taloyhtiön hallitus vastaa siitä, että sähköverkkoon liitettyjen palovaroittimien toimintakunto säilyy, eli asia tulee joka tapauksessa hoitaa kuntoon taloyhtiön toimesta.

Ne huoneiston palovaroittimet, jotka on asennettu huoneiston haltijan toimesta, kuuluvat hänen kunnossapitovastuulleen ja hänen tulee huolehtia, että huoneistossa on toimiva palovaroitin jokaista alkavaa 60 neliömetriä kohden.

Turvallista uutta vuotta!

Menot