Mielipiteet

Kokoomuksen ryhmyrin mielipide: P-torin rakentaminen ei ole mielipidekysymys

Hämeenlinnaan kaavailtuun toriparkkiin on otettu kantaa myös yleisötilaisuuksista, kuten viime marraskuussa Raatihuoneella. Kuva: Tomi Vesaharju
Hämeenlinnaan kaavailtuun toriparkkiin on otettu kantaa myös yleisötilaisuuksista, kuten viime marraskuussa Raatihuoneella. Kuva: Tomi Vesaharju

Kokoomuksen Hämeenlinnan valtuustoryhmällä ei vielä ole kantaa P-torin rakentamiseen.

P-toripäätöksessä on tärkeää erottaa kaksi asiaa toisistaan: kaavoituspäätös ja investointipäätös, joista vasta jälkimmäinen tarkoittaa, että kaivutyöt konkreettisesti alkavat torin alueella.

 

Tänä keväänä valtuusto on tekemässä päätöstä P-torin kaavoituksesta eli P-torin kuvaamisesta paperilla.

Tämän paperille kuvatun suunnitelman hyväksyminen on edellytys sille, että rakentajat voivat rakentaa keskustaan lisää asuin- ja liikekiinteistöjä, sillä ne eivät saa rakennuslupaa, ellei niille ole osoittaa tarvittavia velvoiteautopaikkoja.

Velvoiteautopaikkojen hankkimisen lisäksi rakentajat joutuvat ostamaan pysäköintiluvat, jos asukkaille halutaan konkreettisesti osoittaa paikka, johon autonsa voi pysäköidä.

 

Kaupunginvaltuuston vuonna 2016 tekemä päätös edellyttää, että ennen P-torin investointipäätöstä vähintään puolet rahoituksesta on tultava yksityiseltä.

Tässä keskiössä on sitoutuminen rakennusluvan edellytyksenä olevien velvoiteautopaikkojen lunastamiseen P-torista.

Vaikka kuinka olisi sitä mieltä, että P-tori tarvitaan, sitä ei voida rakentaa ilman valtuuston päätöksen sisältämän ehdon toteutumista.

P-torin rakentamispäätös ei ole kiinni mielipiteestä, vaan faktoista.

Päivän lehti

20.9.2020

Fingerpori

comic