Mielipiteet

Kokoomusmielipide: On käynnissä kuka vastustaa eniten toriparkkia -kisa – Vasemmistoliitolta pohjanoteeraus

Mennyttä aika tämäkin: aikakirjat eivät tarkasti kerro, mutta jokin veti ihmisiä sateiselle Hämeenlinnan torille myös lokakuussa vuonna 1999. Kuva: Juhani Salo
Mennyttä aika tämäkin: aikakirjat eivät tarkasti kerro, mutta jokin veti ihmisiä sateiselle Hämeenlinnan torille myös lokakuussa vuonna 1999. Kuva: Juhani Salo

Hämeenlinnan keskustan kehittämisen ja keskitetyn pysäköintiratkaisun mahdollisuuden ylläpito on ilmeisesti varmin tie poliittiseen epäsuosioon.

Näin tuntuvat uskovan ja pelkäävän monet poliittiset ryhmät, varmaankin perustellusti.

Ryhmät kilpailevat siitä, kuka on ollut pontevin vastustaja. Varsinaisen pohjanoteerauksen tässä kisassa tekee vasemmistoliiton pieni valtuustoryhmä.

Retoriikka ja keinot menneestä ajasta

Retoriikka ja keinot muistuttavat jostain menneestä ajasta.

Kannatus ei ole kovin pitkälle riittänyt, mutta ryhmä tietää tietävänsä, mitä kansa haluaa, mitä toiset poliittiset ryhmät haluavat ja tämän vuoksi pitäisi ohittaa demokraattinen päätöksenteko.

Kaupunginhallitus tekee päätöksensä valmistelun pohjalta ja tämä valmistelu perustuu valtuuston päätöksiin.

Kannattaisi kiihkottomasti perehtyä asiaan

Kannattaisi kiihkottomasti tutustua sekä päätösehdotukseen että sen perusteluihin. Tässä tilanteessa päätös on varsin järkevä. Sitä näköjään ovat kannattaneet monen eri valtuustoryhmän edustajat, kaupunginhallituksen enemmistö.

Monelle heistä olisi varmasti helpompaa päättää toisin, mutta vastuulliset päätökset eivät useinkaan ole suosittuja.

Valtuusto päättää jatkossakin

Valtuusto on tähänkin asti päättänyt ja tulee jatkossakin päättämään kaikesta kaavoittamiseen tai pysäköintiratkaisuun liittyvästä sitten kun sen aika on.

Lue myös: Esitys toriparkista meni ihan uusiksi (6.4.2020)

Veli-Matti Virtasen alanurkka: Haudattiinko toriparkki elävältä? (9.4.2020)