fbpx
Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Voiko kuntalaisia huijata? - Miksi tarvitsemme 200 kansanedustajaa?

Kuva: Esko Tuovinen
Tarja Majuri oli kaupungin virkamiehenä kertomassa toriparkista tiistain kansalaistilaisuudessa. Kuva: Esko Tuovinen

Kiitos Nina Hahtelalle mielipiteestä sairaanhoitajien koulutuksesta. Koskahan joku rohkaistuu esittämään vastaavia ongelmia tekniikan opinnoissa. Lähiopetus vähenee ja tuloksia arvioi opetuksen tarjoaja. Rahoitus tulee pitkälti valmistuvien määrän mukaan. Rahoitus perustuu määrään ei juurikaan laatuun.
Huolestunut insinööri

Hämeenlinnan sijainti on otollinen Helsinki-Turku-Tampere -kolmiossa. Kunhan huolehdimme hyvästä kouluverkosta ja terveydenhoidon lähiyksiköistä, ruuhkaisesta Helsingistä saamme lisää nuoria muuttajia – varsinkin, jos rautatieasemalle järjestyisi tiheä sähköbussiliikenne – ja helmenä kevyen liikenteen silta kirjaston paikkeilta asemanrantaan.
Ojoisten harmaa pantteri

Kiertokapulan Koivulehto kertoi Hyrrässä, että “jäteyhtiö ja yritykset ovat samalla puolella, eivät toisiaan vastaan”. Kuka on kuluttajan puolella? Kiertokapulan kirje huomioiden tj:n lausuma tuntuu pahalta. Yhdessäkö rahat pois kuluttajilta?
Vettenrohvi

Nimimerkki Huolestunut kommentoi Kiertokapulan sekajätekuorman vastaanottohintoja. Hinta on edelleen 10€ kuorma, kun painoa 0–50kg. Tämä hinta ollut voimassa vuodesta 2017 asti. Vastaanottohinnastoon voi tutustua kotisivuillamme tai tilata painetun hinnaston neuvontapalvelustamme.
Piia Kokko, Kiertokapula Oy

Kuinka kuntalaiset voivat äänestää P-parkin suhteen, kun Hämeenlinnan johto ei vieläkään tiedä, mistä ollaan pian päättämässä? Miten tällaiseen kuntajohtamiseen ylipäätään voi enää luottaa?
Kantakaupunkilainen

Jorma Talikka kirjoittaa kiky-tuntien olleen epäoikeudenmukaisia ja lisänneen työläisten taakkaa! Kun ajat katsotaan vaikeiksi, pitää kaikkien lisätä ponnistuksia että vaikeuksista selvitään. Kenen taakkaa Talikka ehdottaa lisättäväksi kaksin verroin, jos työläisten edut ovat koskemattomat, olipa aika kuinka vaikea tahansa.
Oikeudenmukainen

Toriparkin rakentajia ei voi huijata, vaan miten on kuntalaisten kohdalla? Kuka päättäjistä uskoo, että kiinteistöjen omistajat odottavat ehkä kymmenen vuotta rakentamisen aloittamista? Ykköskortteli on tyhjänä omistajilleen vain kulu. Toriparkin päätöksen jälkeen he vain odottavat ja maksavat koska rakentaminen ehkä alkaisi?
ReiPan

Tätä maata hallitsee Sanna Marinin johtama hallitus. Eduskunnan tuella ja oikeusasiamiehen valvonnassa. Nimimerkin, H.O.V:n pitäisi se tietää. Ymmärtäminen on hakusessa. Keskustelin eläkkeellä olevan kirkkoherran kanssa. Hän seurasi jo 60-luvulla kunnallispolitiikkaa, kun isä oli valtuutettuna. Myös ammattiyhdistysliike tuli tutuksi, kun isä oli ison metallifirman pääluottamusmies. Jo silloin EK ja metallialan työnantajat yrittivät nujertaa ammattiliitot. Harjoitus ja hallitse taktiikkaa käyttivät myös Rooman keisarit!
Politiikan tarkkailija

Jos neljännes sairaanhoitajaopiskelijoista harkitsee alanvaihtoa jo opiskeluaikana, niin ovat valinneet väärän alan. Vaihtamaan vaan kiireen vilkkaa. Mutta alunperinkin opiskelemaan pitäisi valita neljännes nykyistä määrää enemmän nämä lopettajat ja alan vaihtajat huomioon ottaen.
Liian yksinkertaistako?

Miksi tarvitsemme Suomen eduskuntaan 200 kansanedustajaa, kun noin puolet maahamme kohdistuvasta lainsäädännöstä tehdään EU:ssa? Puolet, eli 100, riittäisi mainiosti ja valituilla olisi kansalaisten taholta enemmän arvostusta. Melko paljon voitaisiin näin säästää. Marinin hallituksen valtava avustajamäärä olisi puolitettavissa, mahdollisesti neljäsosakin riittäisi. Demokratiamme laatu ei heikkenisi vähääkään, päinvastoin vahvistuisi.
Toimeen

Urvelo Miettisen kirjoitus (HäSa 4.2) oli niin täyttä totta: kaupunginhallitus hakee 21-kohtaisella säästölistalla säästöjä, mutta samalla “pää pilvissä” suunnitellaan toriparkkia ynnä muita suurhankkeita. Nimimerkki Jotain tarttis tehdä ehdotti, että kaupungin henkilöstölle tulisi vähintään kahden viikon lomautus ja leikattaisiin lomarahat pois. Mielipiteeseeni ei vaikuta kannatettava puolue, vaan järki.
Kokoomuslainen, tulevaisuudessa ehkä jotain muuta?

Lauantain lehdessä julkaistu (HäSa 1.2.) kannanottonne on asiaa, kiitos Pekka Romo, Reijo Saksa, Kalle Virtanen ja Georgios Soupios sekä aiemmin Lulu Ranne. Hyvää asiaa.
E. Korpihete

Lauantain (HäSa 1.2) lehdessä julkaistiin mielipidekirjoitus: Suunniteltu toripysäköinti on virhe. Hyvä kirjoitus, hyvät visiot.
Kaupunkilainen

Kiitos Lulu! Esitit äärimmäisen selvät perustelut toriparkista luopumisille! Tuota tekstiä ymmärtää jokainen lukutaitoinen, mutta sijoittajat ja päättäjätkö eivät? On moraalitonta leikkiä kuntalaisten terveydellä hometalot jne…! Osingot sijoittajille ratkaisee…. verojen korotuksella. Kuntalaiset lukekaa teksti ja otetaan talteen.
Uurnilla tavataan

Ongelmia haetaan tulevissa toiminnoissa. Töttölällä tietämättömyyttä nepotismin ongelmista työpaikoilla ja yhteisöissä ajan saatossa, näitä on vaikea korjata myöhemmin ja saattavat pilata suurenkin yhteisön maineen.
Lukija

Uutisten mukaan Kuopio irtisanoo 30 kaupungin työntekijää ja useita tehtäviä osa-aikaistetaan. Milloin Hämeenlinnassa alkaa karsinta?
Löysät pois

Villa Vaskin kiinteistön myyminen on niin tuttua muiden meneillään olevien kaupungin kehittämissuunnitelmien kanssa. Uutta, korkeaa legolaatikkoa vaan ympäri ämpäri Hämeenlinnaa, niin kuvitellaan saatavan viihtyisää ja uusia asukkaita houkuttelevaa kaupunkikuvaa. Kirjastokortteliin on helppo kehitellä erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä kädentaitajien ja kirjastotoimen ansiosta asukkaille ja turisteille.
Musiikki soikoon kirjastossa ja Villa Vaskin pihalla

Nimimerkille Vappukymppi, ei kyllä tule pätkääkään Sipilää ikävä. Eriarvoistava insinööri alaisineen sai taksiasiat täysin sekaisin, lääkkeiden omavastuut köyhille kohtuuttomiksi sekä työmarkkinat riitelemään kiky- yms. asioista vuosiksi eteenpäin. Uurnilla tavataan.
Oikeudenmukaisuutta yhteiskuntaan

Suomen demokraattisesti valittu eduskunta ja sen valitsema hallitus ei voi tehdä mitään työllisyyttä edistävää päätöstä ennenkuin työmarkkinajärjestöt on saanut neuvottelunsa työntekijäjärjestöiden kanssa loppuun! Haloo, kuka hallitsee tätä maata, kansan valtsema eduskunta vai työmarkkinajärjestöt?
H.O.V.

Menot