fbpx
Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Antti Kaikkonen seuraavaksi presidentiksi – "Neutraali ja luotettavan oloinen"

Puolustusministeri ja reservin kapteeni Antti Kaikkonen tutustumassa viime toukokuussa Panssariprikaatin toimintaan Parolannummella. Kuva: Riku Hasari / HäSa
Puolustusministeri ja reservin kapteeni Antti Kaikkonen tutustumassa viime toukokuussa Panssariprikaatin toimintaan Parolannummella. Kuva: Riku Hasari / HäSa

Suomen tuleva presidentti pitää olla nykyinen puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.). Hän on neutraali ja luotettavan oloinen.

Hessu

Hämeenlinna on saanut luottamusmiesjohtoonsa kovatasoisen parin: J. Koskisen (sd.) ja J. Koskisen (kok.). Molemmilla on vankkaa näyttöä osaamisestaan niin kansainvälisestä kuin kotimaan politiikasta. Annetaan heille työrauha, jotta voivat keskittyä varsinaiseen asiaan eli kaupungin elinvoiman ylläpitoon ja edelleen kehittämiseen.

Korpifilosofi

Lue myös: Jari Koskinen pohti kokoomuksen kosintaa kauan, kunnes palasi tositarkoituksella: Hämeenlinnalla on nyt kokoaikainen kärkipoliitikko (23.8.2021)

Hämeenlinnan valtuuston uusi puheenjohtaja uskoo, että toriparkin ja areenan herättämä epäluottamus nostivat perussuomalaisia: “Valmistelu ollut yksisilmäistä” (18.8.2021)

Pirjo-Liisa Niinimäen kolumni (HäSa 27.8.) oli kohtuuton ja haukkui väärää puuta. Koululaiset eivät ole syypäitä siihen, että Lyseon koulun uudet tilat ovat Verkatehtaalla, eivät myöskään opettajat. Koululaiset ovat tulevaisuuden (ja nykyhetken) kulttuurin tukijoita, kuluttajia ja tekijöitä. Samaa mieltä olen siitä, olisiko ollut paikallaan tarkistaa toimijoiden vuokria, jotta he olisivat voineet jatkaa Verkatehtaalla. Kulttuuria tässä kaupungissa tuhoaa kuitenkin aivan joku muu kuin koululaiset. Suren esimerkiksi sitä, että musiikkikaupunkina itseään mainostavassa kaupungissa loppui viimeinen musiikkiluokka Sibeliuksen juhlavuonna 2015.

Kahden koululaisen äiti

Lyseon koululaiset eivät ole tuhonneet Verkatehdasta, vaan päättäjät! Parakkiväistötilat eivät käyneet kaupungille.

Sairastuneen äiti

Kyllä ihan itketti, kun luin veteraanin aiotusta taksimatkasta: Taksit pettivät veteraanin (HäSa 26.8.). Onneksi loppu hyvin. Nyt selvityksiä taksifirmoilta.

1309

Kiitän Kanta-Hämeen keskussairaalan ensiapu-, leikkaussali-, osastohenkilökuntaa tulehtuneen umpilisäkkeen aiheuttamista ja hyvin sujuneista toimenpiteistä 12. heinäkuuta. Samoin kiitän silmäyksikköä 25.8. suoritetusta kaihileikkauksesta. Erinomaista ja ystävällistä toimintaa molemmilla kerroilla.

Jouko Kumpulainen, Hauho

On hyvä pitää myös tulevaisuus mielessä. Silti Hämeenlinnan “tulevaisuuden suunnitelmat”, muun muassa pysäköintilaitokset, Kantolan tapahtumapuisto, torin P-parkki tai tämä Sibeliuksenkadun pyörätiesuunnitelma ovat vain somistusta, joilla ei ole mitään tekemistä todellisen suunnittelun ja tulevaisuuden kanssa.

Voi hyvää päivää

Kimalaistutkija dosentti neuvoo jättämään nurmikot ajamatta, jotta kimalaisia autettaisiin ja Espanjan siruetanoita ja kotiloita estetään leviämästä pitämällä nurmikot mahdollisimman lyhyinä. Koittakaa nyt tutkijat päättää kumpi on oikein. Suo siellä vetelä täällä

Ojoinen

Mitä, että ronkeli ruuan suhteen! Otetaan esimerkiksi osso bucco, jota vaimo valmisti toissapäivänä. Lautasella oli parillinen määrä tomaatteja ja kastike oli lammikkona eikä roiskittuna pisaroiksi. Hämeen Sanomat (26.8.) lukematta ja pleittaus täysin pielessä. Ruokahalu katosi, eikä sitä sitten syönyt edes labradorinnoutaja.

Myllymäkeläinen

Urheilun saralta uutiset kertoivat, että Kalevan kisojen kolmiloikan karsintakilpailu oli Sveitsissä. Kesällä Suomen ennätyksen hypännyt Senni Salminen ei päässyt kisaamaan mestaruudesta, kun ei tullut tulosta timanttiliigassa. Tällaista ratkaisua eivät pysty tekemään kuin suomalaiset urheilujohtajat.

Urheilu on ihmeellistä ja yllätyksellistä

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.

Menot