Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Armeijasta oli monenlaista hyötyä

Ken tästä käy, saa viettää lähiajat säännöllistä ja enimmäkseen jonkun muun suunnittelemaa elämää. Kuva: Sara Aaltio
Ken tästä käy, saa viettää lähiajat säännöllistä ja enimmäkseen jonkun muun suunnittelemaa elämää. Kuva: Sara Aaltio

Uutisissa puhutaan nuorten armeijakammosta. Kannustukseksi kerron kokemuksia. 18-vuotiaana pyrin palvelukseen, kun opinnot olivat katkeamassa. Pääsin jääkäripataljoonaan 11 kuukaudeksi. Kun armeija oli ohi, pyrin toiseen kaupunkiin töihin. Työnantajat pitivät positiivisena, kun armeija oli suoritettu. Pääsin heti työhön ja elämän alkuun, asuntoon ja harrastuksiin. Pidin ja pidän sitä hyvänä tuurina. Myöhemmin jatkoin opiskeluja kokemuksia rikkaampana. Armeijasta saa työkokemustakin esimerkiksi autoihin ja koneisiin, johtamiseen jne. Kuntokin kasvoi.

Heikki Hämeenlinnasta

En ole havainnut missään tietoa siitä, kuka tai ketkä tekevät yhteenvedon toriparkkikyselyn tuloksesta. Sehän tulee laatia siten, ettei tulkinnanvaraa meidän mielipiteistämme parkkiluolan rakentamiselle ole. Eli mitkään ”sarien” valitsemat ”konsultit” eivät voi yhteenvetoa tehdä. Valtuustoko yhdessä sen laatii? Saisiko asiaan pikaisen vastauksen?

Epätietoinen

Toriparkkikyselystä puuttui vaihtoehtoja: kannatan ja haluan kaupungin/pysäköintiyhtiön maksavan sen kokonaan ja kannatan, jos yksityiset kiinteistönomistajat maksavat sen kokonaan. Lisäksi puuttui avoin tila: muu vaihtoehto, mikä. Miksei olisi samalla voinut antaa kaupunkilaisille tilaisuutta, avointa ruutua, purkaa sydäntään myös muista mieltä kiihdyttävistä asioista?

Monta mieltä

Lue myös: Toriparkkia koskevaan kyselyyn vastaaminen alkoi vilkkaana (17.2.2020)

Kuvajien kirjoitus (HäSa 15.2.) mm. kertoi, kuinka parkkiluola olisi kannattava, voittoa tuottava sijoitus. Kuopiossa toivottiin 2016, että vastaava luola olisi omillaan 2020 tai 2021, tehtyään sitä ennen vuosia satojentuhansien tappiot. 2015 taisi tulla takkiin 700 000 euroa. Mutta Hämeenlinnassa maksajiksi eivät tulisi veronmaksajat? ”Vanhemmat ihmiset pelkäävät, ettei heillä ole toriparkin valmistuessa ajokorttia” on mielestäni vanhempia ihmisiä aliarvioiva, jopa loukkaava toteamus.

Reipan

Rafael Hellstenillä nappiin osunut kirjoitus! Se kertoo että kaupungin kokoomusjohto ei tunnu ottavan huomioon asukkaiden todellisia tarpeita ja odotuksia. Kokoomus markkinoi aiemmin itseään ”puolueena, jolla on korvat”. Toivottavasti ne ovat nyt kuulolla!

Yksi kulkija

On se poliitikoilla helppoa, ehdotetaan kehitysprojektia, kun ei tarvitse olla huolissaan rahoituksesta. Yksityisellä työskennellessäni sain kehittää mitä vaan, jos löysin mukaan asiakkaan, joka halusi maksaa ja olla mukana tuotekehityksessä. Jos asiakas ei ymmärrä ideaa, niin eipä sillä ole menestymisen edellytyksiä. Kuntalainen on kuntapäättäjän asiakas. Minä en tarvitse toriparkkia. Meitä taitaa olla muitakin.

Kohta vanhus

Kaupunki korottaa parkkimaksuja. On vissiinkin ollut paljon kuluja, kun on ollut niin paljon lumitöitä. Kallis pysäköinti vie loputkin autoilijat laitakaupungin kauppapaikoille. Tämä on keskustan näivettämisen tehoresepti.

Väärää politiikkaa

Olin lapsenlapseni kutsumana Hämeenlinnassa katsomassa vanhojentansseja. Hieno, liikuttava kokemus, kiitos! Viehättävät tytöt kauniissa mekoissaan ja komeat pojat tyylikkäinä tanssivat, halliten monen tanssin askeleet aivan upeasti. Ihailuni myös opettajalle, joka oli saanut näin ison ryhmän tekemään esityksestä niin kauniin ja tyylikkään.

Mummo Tampereelta

Seminaarin koulun vyyhti on selvitettävä kokonaisuudessaan, myös ao. lautakunnan ja muiden hallintoelinten sekä johtajiston ja kaupunginlakimiehen osuus. Kaikki näyttävät tienneen esteellisyydestä. On väärin syyttää yhtä miestä.

Kaupunkilainen

Arvoisa vesilaitos! Nostatte jälleen hintojanne, miksi? Hommat ei toimi nykyäänkään: maksoin kalliin hulevesimaksun, mutta silti pihani on ollut erittäin märkä yli puoli vuotta!

Rahan vaste puuttuu

Sinä fiksu nuori, joka osallistut yhteishakuun! Työolot, eivätkä varsinkaan palkat parane, joten ethän hölmöile hakeutumalla hoitoalalle!

Jotain täysin muuta

Kauhua herätti katsoa paikallisuutisten juttua Hämeenlinnasta junalla työssäkäyvien parkkiahdingosta rautatieasemalla. Miten voi olla, että kaupunki ei hoida peruspalvelua, veronmaksajien parkkipaikoitusta, että he pääsevät töihin? Rakennetaanhan jo kaikkia ekstrapalvelujakin kansalaisten arkea helpottamaan. Ei voi olla, että pakollisesta parkitsemisesta rangaistaan, kun ei tehdä parkkipaikkoja. Jos on ymmärrystä ja tahtoa, niin on myös keinoja. Laajennetaanhan pyöräparkkiakin tarvittaessa. Miten mistään ratahankkeista on hyötyä, jos ei pääse edes asemalle?

Käsittämätöntä

Nykyhallitusta on sanottu saamattomaksi. Se alensi teollisuuden sähköveron EU-maiden minimiin. Perusti satojen miljoonien ilmastorahaston, vauhdittamaan päästövähennyksiä. Se pidensi perhevapaita, jotka on jaettavissa vanhempien kesken. Myönsi Terrafamelle luvan uraanin talteenottoon. Se on ympäristöteko, koska uraani sivuaineena jäisi luontoon. Se teki esityksen uudesta vanhuspalvelulaista ja hoitajamitoituksesta. Viimeisen uutisen mukaan sote-uudistus laitetaan vireille. Se valmistellaan parlamentaarisesti koko eduskunnan voimin. Yritystukiakin on leikattu. Bernerillä ei ollut yhtäkään avustajaa. Taksilaki on täysi susi, kun se sallii veronkierron ja harmaan talouden!

Politiikan tarkkailija

 

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti) kerro mielipiteesi, aina nimesi ja nimimerkkiä käyttäessäsi nimimerkkisi sekä lyhyesti yhteystietosi

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

Kerro mielipiteesi, nimesi ja nimimerkkiä käyttäessäsi nimimerkkisi sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

 

Menot