Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Aseman kellot käyvät eri aikaa – Mihin niistä voi luottaa?

Hämeenlinnan rautatieaseman kellot antavat ristiriitaista tietoa. Kuva: Markku Tanni
Hämeenlinnan rautatieaseman kellot antavat ristiriitaista tietoa. Kuva: Markku Tanni, arkisto

Ohhoh. Rautatieaseman kellot näyttävät neljää eri aikaa. Tavoitteleeko VR Postin luotettavuutta?

Quattro Stagioni

Virva, Suomessa on niin hyvät edut työttömille ettei kannata mennä marjoja poimimaan. Nuorisokin viihtyy näköjään joutilaana!

Realisti

Oikeustajuni ja käsitykseni mielipiteenvapaudesta eivät ymmärrä Räsäseen kohdistuvia kovia syytöksiä. Mieleeni on jäänyt saksalaisen teologi Niemöllerin (s. 1892) tiivistelmä: ”Ensin he hakivat kommunistit, en kuulunut heihin. Sitten ammattiyhdistysmiehet, en puhunut mitään. Juutalaiset olivat seuraavana vuorossa, en ollut juutalainen. Sitten oli minun vuoroni, kukaan ei puolustanut minua.” Niemöller oli keskitysleirillä 1938-1945.

Tavallinen kansalainen

Amerikkalainen ”trumpismi” nostaa päätään Hämeenlinnassa? Paikallisen matkailuyrityksen boss moittii valtaapitäviä, mainostaa ilmaiseksi yritystään ja pyrkii politiikkaan ilmeisesti ”lupaamalla muuttaa kaiken”! Aikamoista, verrattuna vaikka ”vappusataseen”. Ei vakuuta. Tämäkö houkuttelee normiasiakasta käyttämään yrittäjän palveluita?

Ex-kokoomuslainen

Mika Walkamo kirjoittaa, että vastuullinen poliitikko ei lupaa vaalien alla mitään kivaa. Mitähän tämä sitten hänestä itsestään kertoo, kun viime vaalien alla lupaili maksutonta joukkoliikennettä.

Yhdet puheet

Mika Walkamo, HäSa 9.7. Paljonko työnantajajärjestöt maksavat veroja? Tarkoitithan että myös ne jatkossa maksaisivat? Monta muutakin kohtaa kirjoituksessa oli pelkkää populistista, oikeistolaista sananhelinää. Perusasia kuitenkin tuli selväksi, kaikkeen huonoon on hänen mielestään syypää duunarit ja me vihervassarit. Kas kun ei jo koronaakin laittanut hallituksen syyksi. Surullista ja säälittävää touhua tulevalta(?) kokoomuspoliitikolta.

Jaska

Kyllä, Lastuvuorentie on koko Suomen huonokuntoisin tie. Nyt vain odottelemme, että kun Lammintie päällystetään, sieltä vapautuu päällystevaurioiden varoitusmerkit.

Harri Niemi

Kun tuppurainen opastaa tappuraista toimimaan kaupan kassanhoitajana niin vielä olisi syytä jonkun opettaa käytöstapoja molemmille. Sillä kun ensin mainittu ei hoksaa huomioida erikseen hihnalle asetellusta tuotteesta alennusprosenttia ja opastaja ryhtyy opettamaan korjauksen tekemistä, niin edes kouluttajan pitäisi älytä sanoa jotakin asiakkaalle. ”Anteeksi” voisi tulla kysymykseen. Tai ”olkaa hyvä” kun ojennetaan ylimääräisenä veloitettuja rahoja. Harvialantien vihreän kortin kaupassa ei kuulunut kumpaakaan ja muutenkin asiakas koki olevansa näkymätön. Kassalla on varmasti monenmoista opeteltavaa, siksi olisikin hyvä, jos käytöstapojen alkeet olisivat valmiina selkärangassa eikä ne tuottaisi ylimääräistä tuskaa.

Liikaa vaadittu?

Suomen ulkomaalaispolitiikan korkein virkamies sisäministeriön ulkomaalaistoimiston päällikkönä oli vuosina 1970-1984 varatuomari Eila Kännö. Hänestä tuli Suomen tiukan ulkomaalaispolitiikan henkilöitymä. Jos tehtäisiin objektiivinen gallup-tutkimus suosituimmuudesta sisäministerimme ääriliberaalin Ohisalon ja Kännön välillä, tästä politiikan lohkosta, niin lopputulos olisi arvattavasti täysin ylivoimainen Kännön hyväksi.

Väärinkö oletettu?

Syntymäpäivä”lahjaksi” sain tietää ettei vuokrasopimustani jatketa. Olipa lahja jota en olisi halunnut. Vanhus pihalle vaikka ei häiriköi ja maksaa pienestä eläkkeestä ajallaan kalliin vuokransa. Pitäisi kai käyttää huumeita yms.

Kiitti

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.

Menot