fbpx
Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Auto saman tien pois rattijuopoilta rikoksentekovälineenä

Aina ei rattijuopon tai huumekuskin käyttämästä ajoneuvosta jää jäljelle paljon menetettävää. Tämä auto oli päätynyt pusikkoon huhtikuussa vuonna 2017 Hämeenlinnan Vanajantien varressa. Kuva: Jani Suhonen
Aina ei rattijuopon tai huumekuskin käyttämästä ajoneuvosta jää jäljelle paljon menetettävää. Tämä auto oli päätynyt pusikkoon huhtikuussa vuonna 2017 Hämeenlinnan Vanajantien varressa. Kuva: Jani Suhonen

Miksi ei rattijuopoilta viedä saman tien auto rikoksentekovälineenä valtiolle? Varmasti vähentäisi haluja lähteä auton rattiin ja parantaisi kansalaisten turvallisuutta.

Kansalainen

Hämeenlinnan varhaiskasvatuksen ilmapiiri ja ongelmat: Asiaa ei nyt varmasti auta pallottelu syyllisten välillä. Henkilöstö vastaan organisaation johto ja asiantuntijat. Näkemys- ja kokemuseroja on – tämä on faktaa. Suuri vastuu, kuormitus ja vaatimukset uuvuttavat. Arjessa joka päivä elävät kokevat asiat konkreettisesti ja “vierailevat tähdet” eivät pääse käsiksi kokonaiskuvaan ja arjen realismiin. Vuorovaikutuksessa on nyt pulmat – eli henkilöstö vs. vaka-johto. Mikäli henkilöstö ei osaa toimia organisaation visioiden mukaisesti – he tarvitsevat apua, tukea, opastusta, ohjausta, koulutusta – kannustusta ja kunnioitusta unohtamatta.

Pienten puolella

Lue myös: Periaatteet ja käytäntö ristiriidassa päiväkodeissa? (mielipide, 10.5.2021)

Hykin rehtorin Antti Karrimaan mukaan neljän vuoden aikana 2–3 oppilasta on vaihtanut koulua Tuomelan avoimien oppimisympäristöjen takia (HäSa 10.5.). Todellisuudessa luku on moninkertainen, mikä näkyy ja tuntuu lähialueen kouluissa. Todella kyseenalainen lausunto rehtorilta, kun totuus on aivan muuta.

Opettaja

Hieno oivallus alanurkassa Noora Hakuliselta (HäSa 12.5.). Lapset todellakin osaavat nykyisin hienosti englantia. Valitettavasti arkikäyttöön lipsahtaa usein sammakoitakin. Kiitos tuosta e-vinkistä!

Sari Korhonen, Hämeenlinna

Perussuomalaisilla on 76 ehdokasta Hämeenlinnan uuteen valtuustoon. Joista naisia on vain 15, noin 20 prosenttia. Alle 30-vuotiaita on vain 6, noin 8 prosenttia. Voi todeta, että perussuomalaiset on vanhojen eläkeläisukkojen puolue. Sitä saa mitä tilaa!

Politiikan tarkkailija

Lue myös: Katso kaikki Hämeenlinnan seudun kuntavaaliehdokkaat tästä (4.5.2021)

Kilpailu kiihtyvästä kotimaanmatkailusta käy täysillä näemmä muualla paitsi Hämeenlinnassa. Eilen luin uunituoretta Hämeenlinnan ympäristökuntien hienoa matkailuesitettä, jonka kartalla Hämeenlinna esiintyi vain harmaana kaistana. Taitaa olla seutuyhteistyö Hämeenlinnan matkailusta vastaaville edelleenkin tuntematon käsite.

Taas se juna meni jo

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen mielipiteesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.

Menot