fbpx
Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Autourheilu on täysin turhaa ja rajallisia luonnonvaroja kuluttavaa toimintaa

Ralliautoilu on suomalaista kansallisurheilua. Kosti Katajamäki vauhdissa Peugeotillaan vuoden 2005 Vanajanlinna-rallissa. Kuva: TA terho aalto
Ralliautoilu on suomalaista kansallisurheilua. Kosti Katajamäki vauhdissa Peugeotillaan vuoden 2005 Vanajanlinna-rallissa. Kuva: Terho Aalto

Hämeen Sanomien pääkirjoituksessa (24.11.) käsitellyn Ahveniston moottoriradan rata-autoilun ja myös ralliautoilun perusongelma on se, että ne kuluttavat rajallisia luonnonvaroja täysin turhaan toimintaan. Sähköralliautoihin siirtyminen ei sitä tosiasiaa muuta.

Ympäristöongelmat ovat seuraus

Lue myös: Ahveniston moottorirata on uuden ajan edessä – Metelikeskustelu ei ole enää tulevaisuutta (pääkirjoitus, 24.11.2021)

Muoviset lahjakortit voisivat olla uudelleen käytettäviä. Palautus liikkeeseen, joka lataa saldoa kortille seuraavalle käyttäjälle. Tänäkin jouluna annettaneen lukuisia lahjakortteja. Käteviä lahjoja ovat.

Maksamisen kertakäyttökulttuuri

Auttakaa lapset ja lapsenlapset vanhempianne ja isovanhempianne koronapassin latauksessa tai tulostuksessa. Tarjotkaa apuanne.

Henna

Hämeenlinnan kaupungin katukunnossapitoinsinöörit, läjittäkää hiekoitussepelit sopiviin kohtiin kasoihin aurausalueille, niin jää edestakainen ajelu tyhjän kauhan kanssa pois ja keväällä otatte jämäkasat pois muun hiekoitussepelin kanssa, ei luulisi olevan vaikea aihe.

Ojoinen

Kiitokset keskussairaalan ensiapuun ystävällisestä palvelusta. Entisaikaan pelkäsi, olenkohan varmasti tarpeeksi kipeä, että uskallan mennä.

Kiitollinen potilas

Alueuudistus ei voi olla puoluetuen jatke. Vastuullisia valtuutettuja tarvitaan asian torppaamiseksi.

Jonni Levaniemi (ps.), Hämeenlinna

Maa- ja metsätalousministeriö esittää talveksi kahdeksaa ahman tappolupaa. Ahmoja on Suomessa ainoastaan alle 400. Tappolupia perustellaan porovahingoilla. Eikö niitä ahmoja voisi siirtää alueille, joista ne ovat kadonneet ennemmin kuin tappaa?

Ei aina tarvitse tappaa

Kun kaksi köyhää menee yhteen, ei tule yhtä rikasta. Kun kaksi huonoa huoltoliikettä menee yhteen, tuleeko yksi oikein huono?

Vilosohvi

Kiitos nimim. Pelkään Pahinta hädissään olevan äijäkulttuurin kommentista. Lapset hiekkalaatikolla, Vogue, kokkaaminen, työnhoitaminen… Voimia huomaamaan, että älykkäät naiset johtavat Suomea hienosti näissä vaikeissa oloissa. Esim. koronan ja talouden hoito saa erityiskiitoksen Kansainväliseltä valuuttarahasto IMF:ltä. Hyvä viisikko!

Riuskapoika

Mikäli kokoomus olisi hallituspuolue, kuinkahan se vastaisi opposition välikysymykseen aiheesta “miten hallitus aikoo varautua maahamme joskus lentävien miljardien heinäsirkkojen varalta”? Lähtisi kenties hyönteismyrkkyostoksille Amerikkaan?

Voi hyvää päivää

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.

Menot