fbpx
Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Biletyksestä pitää oikeasti ottaa oppia

Näitä nuorisobileitä vuosia sitten pidettäessä ei ollut tietoakaan minkään maailman koronarajoituksista. Kuva: Anja Filppula = AF
Näitä nuorisobileitä vuosia sitten pidettäessä ei ollut tietoakaan minkään maailman koronarajoituksista. Kuva: Anja Filppula = AF

Aiemmin on nuorten koronakäyttäytymistä arvostelleita moitittu. Nyt nuorison biletyksestä muun muassa Hämeenlinnassa pitää oikeasti ottaa oppia! Tietoa ja varoituksia on jaettu, ei vaan ole mennyt perille! Olisiko kotona laajemminkin syytä katsoa peiliin nimenomaan myös vanhempien.

Riskiryhmäläinen

Nyt ei mennyt Kanta-Hämeen abien kuullun ja luetun ymmärtäminen ihan putkeen. Jos koronaohjeet ovat ylivoimaisia, niin opiskeluvaihtoehtoja pitää miettiä tosi tarkkaan. Kun toisistakin pitäisi tuntea jonkinmoista vastuuta.

Surullista

Hei te kaikki yli-ihmiset, jotka ette ota koronarokotetta ja vähättelette taudin oireita ja vakavuutta. Teistä tulee ihan älyttömän hyviä koronapotilaiden hoitajia, koska tauti ei näköjään teihin tartu. Menkää ihmeessä sankoin joukoin auttamaan väsynyttä henkilökuntaa ja sairaita ihmisiä, immuuneja kun olette!

Sairion satakieli

Koskahan meidät taksinkuljettajat rokotetaan? Kun ajatellaan, että me olemme kuitenkin ne henkilöt, jotka kuljetamme asiakkaitamme testiin sekä rokotuksiin.

Pertti Koivula

Varsin kiitettävästi Hämeenlinnan kaupoissa käytetään maskia, mutta mitä on korvien välissä niillä, jotka heittävät maskin kadulle, vaikka roskikset olisivat vieressä.

Eikka

Menninkäinen kertoi (HäSa 11.3.), että ruokakaupassa käyminen on yhtä painajaista heillä, jotka eivät voi käyttää maskia. Epäilemättä. Vinkkinä Menninkäiselle ja muillekin, että monet ruokakaupat toimittavat tilauksia kotiovelle. Ruuat ovat samanhintaisia kuin kaupassa, mutta kuljetukselle tulee hintaa noin 10–15 euroa. Kannattaa siis tilata säilyviä ruokatavaroita hieman enemmän kerralla niin kuljetuksen suhteellinen osuus pienenee. Kuljetusmaksunkin voi välttää jos on mahdollisuus noutaa ruokakassit esim. Goodmanin parkkihallista.

Myllymäkeläinen

Haluan lämpimästi kiittää joka ikistä, joka minua oli ohjeistamassa 6. maaliskuuta Verkatehtaan rokotuksessa. Herkistyin, kun se piikki oli pitkän odotuksen jälkeen saatu. SPR:n avulias mieshenkilö tuli juttelemaan, kun istuin ja odotin pois pääsyä, kaikki olivat tosi ystävällisiä ja nauravia vakavasta tilanteesta huolimatta. Ilmoittauduttuani tuli iloinen rouva jo hakemaan minua. Isot ruusut jokaiselle ja voimia jaksaa loppuun saakka iso urakkanne. Toukokuun lopulla uudelleen! Kaunista kevättä kaikille!

Kyllikki Ruuhijärvi, Hämeenlinna

Perussuomalaisten Hämeen piirin puheenjohtaja Antti Salminen (HäSa 12.3.) horjuttaa uskoa demokratiaan kannattajiensa keskuudessa, ei muiden.

Kuntalainen

Emme tarvitse valtuustoon salaliittoteoreetikkoja ja väärän tiedon levittäjiä, vaan rehellisiä, asiallisia, oikeudenmukaisia ja hyvän sivistyksen omaavia ihmisiä. On käsittämätöntä, että perussuomalaisten joukoissa vaalien siirtoa pidetään jonkinlaisena salaliittona tai demokratiaa murentavana toimena. Sekin on demokratiaa, että kansalaisten terveydestä kannetaan huolta.

VES Q

Totta puhuvat Jonne Koskimies ja Harri Uotila sanoessaan (HäSa 14.3.), ettei kolmen viikon sulku ole oikeastaan mistään kotoisin.  Olen täysin samaa mieltä.  Kun kerran pannaan sulku, niin se voisi yhtä hyvin olla tuplasti pitempi.  Etenkin nyt kun kuulee näitä järkyttäviä lukuja, jotka lähentelevät tuhatta. Hyvä hallitus: ottakaa järki mukaan ja toimikaa. Uskon monen muunkin olevan kanssani samaa mieltä.

VK, Ojoinen

Alanurkan kolumnissa päätoimittaja otti (HäSa 13.3.), ainakin rivien välissä kantaa eduskunnan turvallisuusjohtajan potkuihin ja niiden syihin. Minä näen asian niin, että potkut olivat aiheelliset, vaikka tapaus Sipilä ei niin kovin iso juttu ollutkaan. Jos turvallisuusjohtaja ei pidä kiinni siitä mitä on sovittu, voiko johtajaan luottaa tärkeämmissäkään asioissa.

Jaska

Hätkähdin! Säikähdin! Pelästyin! Vähältä piti, etten kuollut sillä hetkellä – enkä sen jälkeenkään. Onnittelen itseäni: elän yhä hirmuisesta hetkestä huolimatta. Mitäkö ihmettä tapahtui? Tapahtui, että Hämeen Sanomien urheiluosasto julisti sunnuntaiaamuna suurilla, mustilla kirjaimilla “HPK nylki Kärpät”. Otsikko oli niin paha – ja niin hyvä – etten sitä jääkiekkomatsin selostusta edes lukenut. Nyt, toivuttuani, onnittelen otsikon tekijää. Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki!

Joku

Saudit murhasivat toimittajan Turkissa sekä pommittavat Jemeniä, jossa äärimmäinen nälänhätä. Milloin on odotettavissa Suomen tuomitsevan nämä toimet ja asettavan pakotteita?

Kysyn vaan

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.

Menot