fbpx
Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Budjettivaltuusto paljasti, missä mennään – Nyt kaupunkilaiset joukolla hankkimaan lähes ilmainen pysäköintietu!

Elämää hoivakodissa: "Kävely on mennyt muutamassa viikossa todella huonoksi, yksinäisyys, masentuneisuus, toimettomuus. Aika käy pitkäksi. Aamu, päivä, ilta, yö, mitä eroa?"
Hämeenlinnan kaupunginvaltuusto koolla Raatihuoneella maanantaina 15. marraskuuta. Kuva: Riku Hasari / HäSa
Hämeenlinnan kaupunginvaltuusto koolla Raatihuoneella maanantaina 15. marraskuuta. Kuva: Riku Hasari / HäSa

Nykyisen Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston SD-ryhmä lähti kaupunkirakennelautakunnan puheenjohtajaa lukuun ottamatta junamatkalle kalastelemaan ääniä kanin hatusta vedetyllä idealla. Kalastuksellisesti tulee vesiperä, mutta työväenpuolueelta odotan nyt pikaisia toimenpiteitä muidenkin työssäkäyvien työmatkakulujen kompensoimiseksi. Jännä nähdä, miten tämän pysäköinnin ale toteutetaan, minun oikeustajun mukaan sitä ei voi kohdentaa vain junalla pendelöiviin. Nyt siis kaupunkilaiset joukolla hankkimaan lähes ilmainen pysäköintietu! Muutoinkin tuore budjettivaltuusto paljasti sen, missä nyt mennään. Pyörätiet suunnitellaan Raatihuoneella, siltarumpupolitiikka elää ja voi kaikkinensa hyvin. Kohta ollaan tilanteessa, jossa persujen fantasioima väenvähennys kauran toimialalla voidaan aloittaa, valmistelua ei vaan yksikertaisesti tarvita!? Kaupunkirakenteen viranhaltijoille toivon voimia.

Pasi Vesala, Hämeenlinna

Lue myös: Kaupunki myöntämässä alennusta pendelöijien parkkimaksuihin – Koskee vain hämeenlinnalaisia (3.11.2021)

Ratkaisu tuli valtuustossa: Hämeenlinnan keskustaan ei tehdä suunniteltua pyöräväylää, mutta “kevytrakenteista pyörätietä” kokeillaan kahdella kadulla (15.11.2021)

Teslojen ruokinnasta ihmetystä: miten on mahdollista ruokkia Teslaa niin, että auto on väärinpäin Kasarmikadulla, yksisuuntaisella kadulla nokka liikennevirtaa vastaan ja miten on siihen laillisesti ajettu? Ilmeisesti peruuttamalla Birger Jaarlin kadun kulmasta takaperin? Mahtaakohan se olla laillista paikallisen sheriffin mielestä!? Ennen, kun John Wayne ruokki Teslaansa, niin se oli aina oikein päin saluunan edessä kytkettynä.

Teslan ruokinta

Kesäkuussa kerrottiin keskussairaalan antamissa uniapnealaitteissa olevasta vakavasta turvallisuusriskistä. Keskussairaalasta kerrottiin että vaaralliset laitteet korvataan uusilla. Eipä ole kuulunut mitään. Uskaltaako käyttää? Kuinka vaarallista?

Tietoa odottava

Lyseon lukion rehtori Tiina Kivinen kuin Janakkalan lukion rehtori Timo Hillmankaan eivät jaksa uskoa, että koulun työpäivät vaikuttaisivat sanottavasti nuorten elämänrytmiin. Jos nuoret eivät mene kotona ajoissa nukkumaan, on selvää, että aamut tuntuvat raskailta.” (HäSa 16.11.). Olisi varmaan hyvä johtaa lukio-instituutteja tutkittuun tietoon perustuen, niin päästäisiin parempiin tuloksiin kouluvertailuissa. Tutkitusti nuorten aivot ovat iltapainotteiset, johtuen mm. hormonaalisista syistä. Kello 8.30 alkava koulupäivä voi edistää oppimista.

Tiedolla johtaen

Vanhempi veljeni pääsi lopulta hoivakotiin, kun paikka avautui pitkän odottelun jälkeen. Kun menin ensimmäisen kerran tapaamaan veljeäni, niin järkytys oli melkoinen. Hän ei ole käynyt “ulkona” ensimmäisten 3 viikon aikana. “Eihän muistisairasta voi pihalle päästää. Meillä ei asukkaita ulkoiluteta!” Kysyin veljelläni, miten sinä päiväsi vietät? “Tuossa on seinällä lukujärjestys eli ruokailuajat, katso siitä.” Muut ajat hän on yksin huoneessaan. Toki yhteisissä tiloissa voi katsella sitä tv-kanavaa, mikä sattuu olemaan päällä. Ei ole mitään päivätoimintaa eikä tule. On melkoinen ero siihen kun vielä tuli yksin kotonaan toimeen. Oli oma piha ja pikku puuhastelua. Koska kävely meni huonoksi talvella, ei voinut omassa kodissaan kulkea liukkaalla, joten hoivakotiin.. Mikä on seuraus: kävely mennyt muutamassa viikossa todella huonoksi, yksinäisyys, masentuneisuus, toimettomuus. Aika käy pitkäksi. Aamu, päivä, ilta, yö, mitä eroa? Yöllä pitää olla pytsi päällä!

Muutama vuosi ja sama tilanne

Kaupungin suola-autot kylvävät suolaa Moreeniin kuivalle tielle, järkeä vai ei. Ettehän unohda tienhoitoa silloin kun sitä todella tarvitaan.

Mersumies

Eläkeläiset pitivät pikkujoulun korvikkeen 11.11. Aulangon majalla. Majahan on upea ja tarjoilu oli hyvää ja sen mukaista kuin oli luvattu, mutta yksi sieltä puuttui: lämpö. Eläkekuoro lauloi antaumuksella ja kauniisti ja ilmeisesti pysyi hiukan lämpöisenä ja muiden lämmönlähde oli taputukset. Onneksi kuorosessio jälkeen jokainen haki kylmenneen takkinsa naulakosta ja yritti parhaansa mukaan pysyä lämpimänä. Toivon mukaan kukaan ei sairastunut. Jos tässä oli kysymys kokeesta, miten ihminen pitää itsensä lämpimänä vain oman hengityksen avulla, niin koehan onnistui loistavasti. Emme pysyneet lämpiminä! Tätä koetta ei enää tarvitse toistaa.

Eräs eläkeläinen

Voi voi, Virveli (HäSa 16.11.). Mikäli ihannoimasi oikeisto-oppositio olisi ollut “hoitamassa” Suomen korona-ajan hallintoa, täällä olisi oltu jo ajat sitten täyssulussa! Silloin hallitus olisi ollut pelkästään yritysmaailman kumileimasin, kansanterveydestä piittaamatta. Viestisi on täynnä jälkiviisautta.

Vassari

Sannaamme vanhemmat “demari-virkasiskonsa”, Tanskan Mette ja Ruotsin Magdalena, ihmettelevät varmaan jatkossa joukon “kuopuksen” muuttumatonta maahanmuuttopolitiikkaa, jos ei mitään muutosta Tanskan ja Ruotsinkin nyt jo kiristyneisiin linjauksiin verraten Suomessa tapahdu. Suomi palkittaneen Brysselissä EU:n humanitaarisimpana valtiona, mitä tulee pakolaispolitiikkaan. Saavutushan se , mutta mitä kansamme enemmistö tästä ajattelisi?

Boomeri

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.

Menot