fbpx
Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Estonian uppoamissyy ei kaipaa salaliittoteorioita

Muita: "Mistähän tällainen kieliä osaamaton saisi koronarokotuksen ilman ajanvarausta?"
Estonian kovaonninen keulavisiiri nostettiin merestä Utön edustalla marraskuussa vuonna 1994. Kuva: Veikko wahlroos
Estonian kovaonninen keulavisiiri nostettiin merestä Utön edustalla marraskuussa vuonna 1994. Kuva: Veikko wahlroos

Tässä lehdessä oli (HäSa 16.10.) artikkeli Estonia-aluksen uppoamisen syistä syksyllä 1994. Siinä eläkkeellä oleva paloinsinööri arveli, ettei keulavisiirin irtoaminen ollut uppoamisen aiheuttaja. Hän arvelee että laiva “upotettiin” kiellettyjen salaisten avaruus-, ydinteknologia-, sekä venäläisen sotilasaselastin peittämiseksi, kun se oli ensin kipattu laivan peräosasta mereen. Kun keulavisiiri irtosi, niin alus oli merikelvoton! Silloin olisi pitänyt tehdä hätäkutsu, laiva olisi pitänyt ankkuroida sekä ryhtyä pelastustoimiin on ja odottaa pelastusalusten saapumista. Merellä oli kova myrsky sekä aallokko, jonka vuoksi laivaan syöksyi kymmeniä tonneja vettä. Ei siihen mitään salaliittoteorioita tarvita.

Konemestari emeritus

Lue myös: Tällainen on suomalainen Estonia-todistaja – Harri Ruotsalainen kertoo nähneensä todisteen uppoamisen syistä: “Se oli ulos tullutta rahtia” (16.10.2021)

Mistähän tällainen kieliä osaamaton saisi koronarokotuksen ilman ajanvarausta, kun on vain noita kummallisia “walk-in- ja pop up” -paikkoja?

Kovitti

Eikö palokunta herännyt Vanajan kirkon kellojen sähkövikaan?

Kaupunkilainen

Lue myös: Vanajan kirkon kellojen automatiikka petti: kellot soivat omia aikojaan läpi yön (16.10.2021)

Että semmoista (HäSa 20.10): vai ovat rokotteet turhia! Usko sinä vaan niin. Jostain syystä, Suomessakin, sairaalassa teho-osastoilla olevat koronapotilaat ovat 70 prosenttisesti rokottamattomia! Toivonpa silti puolestasi, että et jääräpäisyyttäsi sairastuta itseäsi ja tartuta lähimmäistäsi!

Riskiryhmäläinen

Nimimerkki Riskiryhmäläinen on havainnut koronatilanteen jyrkän heikkenemisen. Hallituksen piti oman ilmoituksensa mukaan höllätä rajoituksia, kun 80 % rokotekattavuus saavutetaan. No Marin ei jaksanut odottaa, vaan purki rajoitukset ennenaikaisesti ja antoi kansalle luvan mennä ja kokea. Vastuuta Marin ei tietenkään ota tai virhettä myönnä.

Virveli

Koronatartunnat jatkuvat sinnikkäästi, monilla puolin Suomea jopa lisääntyvässä määrin. Pääministeri Marin korosti ponnekkaasti rajoitusten lieventämisen puolesta, mutta nyt alkaa useista tuntua siltä, että hän tuli hätiköineeksi. Sairaalahoidossa koronan johdosta on erityisen paljon rokottamattomia, mutta heistä suhteellisen suuri osa vieraskielisiä. Jatkuvasti korostetaan aktiivisen kotouttamisen puolesta, mutta tässä tulos.

Valitettavasti

Miksi ihmeessä te rokotevastaiset koropassia vaille jäävät pidätte älytöntä meuhketta passittomuudestanne? Eiväthän ilman ajokorttia tai passia olevatkaan pidä moista meteliä!

Peer Katsak

Kannatan niin sanotun Rimpelän ex-pestin lakkauttamista. Hallinnon johtajien ja – päälliköiden älytön kerroksellisuus vie kaikki budjetit miinukselle. Niin kaupungin kuin myös KHSHP:n osalta. Karsikaa johtajistosta, ei duunareista. Säästöä oikeista paikoista, kiitos!

Johtajistot säästökohteiksi

Samuel Savolaisen urheilusivuilla (HäSa 19.10.) mainitsema Tommi Tikan “tutkintavankeus” on todella erikoinen päätös Liigan kurinpidolta. Vai pitikö vain varmistaa Kärppien voitto lauantain 16.10.2021 ottelussa!?

Hutkittu, muttei tutkittu

Lue myös: HPK:n Tommi Tikka väliaikaisessa pelikiellossa – Kerho ja Kärpät kohtaavat tänäänkin liigaottelussa Oulussa (16.10.2021)

Tätä se uneni tiesi. Nyt kun Kolkanmäen kaukalon tienoo ei ahdista, niin nyt vaihteeksi Sammon alueen frisbeegolfrata. Sielläkin on tullut kuljettua esteettömästi. Tytöt ja pojat sinne vaan joukolla kisailemaan. Ketjut niin kivasti helisee.

Hohhoijaa

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.

Menot