Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Etätyön radikaali lisäys olisi apu Hämeenlinnan talousongelmiin

Koronakevään myötä erilaiset etäyhteydet ovat tulleet monelle työntekijälle tutuksi. Kuva: Tomi Vesaharju
Koronakevään myötä erilaiset etäyhteydet ovat tulleet monelle työntekijälle tutuksi. Kuva: Tomi Vesaharju

Miksi Rantakasinon rannassa ei ole jäätelökioskia! Olisi kyllä asiakkaita. Iltaisinkin olisi kiva siinä ostaa jäätelöä ja istuskella katsellen ohikulkevia veneitä.

Ihmettelijä

Kaupunkilaisten ei tulisi olla huolissaan ilmaisten parkkipaikkojen puuttumisesta. Niitähän on varsinkin keskusta pullollaan! Esimerkiksi Raatihuoneenkadun vinoparkki täyttyy viikonloppuisin autoista niin, ettei kotinsa sisäpihalle haluava pääse portista ajamaan. Mitä tekee kaupungin pysäköinnin valvonta? Ei yhtikäs mitään, eikä poliisilla ole ymmärrettävästi aikaa taikka resursseja. Että sinne vaan muutkin, ei täällä sakkoja saada!

Parkkipate

Rafaelin ja Maurin mielipiteet 6.7. ovat täyttä totta. Hämeenlinnan johtaminen muistuttaa yhä enemmän itäisen naapurissamme johtamista ennen ja nyt. Kun itseltään itse kysyy, vastaus on ainakin omasta mielestä oikea. Täällä tehdään yrittäminen vaikeaksi ja asuminen sekä eläminen kohtuuttoman kalliiksi.

Eläminen halvemmaksi

Timo Kämärin kirjoitus (HäSa 3.7.) Traficonin byrokraattisesta kiusanteosta on totisinta totta! Niin monta ohiajettua kahvilaa,kirpparia tai muuta mukavaa, virkistävää ja erilaista taukopaikkaa jää kokematta, niin paljon euroja pienyrittäjältä saamatta turhan niuhottamisen takia – ja kaikkien tappioksi!!!Tässä on Traficonin byrokraateilla tyhmyys huipussaan , eikä pienyrittäjien arjen kovuudesta haisuakaan! Opasteet takaisin ja ilman maksua!

Järjen käyttö sallittu

Nimimerkin takaa nälvivä Täyttä puppua tarkoittaa kehittämisellä kokoomuksen ja demareiden puuhailua, jonka seuraukset näkyvät kaupungin paisuvana velkana, kasvavana alijäämänä ja kiristyvänä verotuksena.

Teppo Turja, ps

Nimimerkille ”Täyttä puppua”. Olet aivan oikeassa. Kovaa meteliä nuo Perussuomalaiset pitävät mutta niin kauan kun kaupungin kehittämistä vastustetaan vain vastustamisen ilosta, vailla vaihtoehtoja, ovat heidän huutonsa tyhjiä.

Muuttakaa maalle

Oivin säästökeino Hämeenlinnan tämän päivän konkreettisten talousvaikeuksien lievittämiseksi olisi etätyön erityisen radikaali lisäys. Kun nyt on opittu etätyötä tekemään, niin koronaongelman mahdollisesti poistuttua etätyöstä tehtäisiin ”uusi normaali”. Kun kaupungintalotilanne on tunnetusti hankala, ei enää haikailtaisikaan entisaikojen työyhteisötyöskentelyä. Vuositason säästöt olisivat merkittävät ja esimerkilliset Suomen kunnille.

Selvä!

Ikävä kuunnella jatkuvaa valitusta ruoan kalleudesta. Itse ostan tarjousraaka-aineita ja kesällä ehtii tehdä itsekin ruokia: esim. keitot tulevat edullisiksi.

Maire

Nyt näyttää siltä, että mennään täyttä vauhtia Suomen veronmaksajan kukkarolle vastikkeettomien tukien – ei siis lainarahoituksella – luovutuksella vastuuttoman huonosti oman taloutensa hoitaneille Etelä-Euroopan maille. Tytti Tuppurainen ja Jutta Urpilainen hengenheimolaisineen ovat jo selvästi antaneet ymmärtää, että kukkaromme tulevat olemaan auki. Saksan vanavedessä mennään, ei yhdessä Itävallan, Hollannin, Ruotsin ja Tanskan kanssa.

Voi voi!

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.

Menot