Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Etsintäkuulutus! – Miten saa remonttifirman töihin?

Onko tämä tyypillinen tilanne: hanskat jäivät, mutta remonttireiska häipyi. Kuva: Rauno Lahti
Onko tämä tyypillinen tilanne: hanskat jäivät, mutta remonttireiska häipyi. Kuva: Rauno Lahti

Miten remonttitöitä saisi ostettua Kanta-Hämeessä? Urakoitsijat eivät joko vastaa yhteydenottoihin, eivät saavu paikalle tai heidän kanssaan ei saa sovittua tapaamisaikaa. Miksi mainostaa palveluluetteloissa tai netissä, jos ei yhteydenottopyyntöön vastaa? On ikävää jättää asiakas odottamaan. Asiakas muodostaa mielikuvan urakoitsijan laadusta jo heti alussa, eikä huono kommunikaatio sitä paranna. Jos tarjottu urakka ei sovi, voisi lyhyesti vaikka ilmoittaa, että tilauskirjat ovat täynnä tai kuvatun kaltainen kohde ei kuulu omien palveluiden piiriin. Ongelma vaikuttaa koskevan palveluiden ostamista. Rakennustarvike ja -tuotemyyjät toimivat toisin ja koppaavat kaupat nopeasti.

OKT-remontoija

Nimimerkki Voisin käydäkin (HäSa 27.7.) ihmetteli, missä on Mahlianpuisto ja sen kesäkahvila. Puisto sijaitsee upealla paikalla Viipurintien terveysaseman takana Vanajaveden rannassa. Sinne pääsee kävellen tai pyörällä pitkin upeaa rantatietä tai vaikkapa terveysaseman parkkipaikalta rantaan. Kahvilassa on hieno tunnelma. Pöydän ovat siistit ja maisema upea yli järven linnalle ja satamaan. Esimerkiksi viime sunnuntaina asiakkaita oli aika ajoin jonoksi asti ja kuulin, kuinka moni antoi hyvää palautetta mainiosta asiakaspalvelusta. Toivon, että kesäkahvila ilahduttaa meitä myös ensi kesänä.

Hieno kokonaisuus

Kadunvarsien ja puistojen roskaaminen on valitettavan yleistä. Se on myös roskaamista, mistä poliisi voi antaa 100 euron rikesakon. Kun ei muu auta, niin toivon sakkojen jakamista niin tumpeista kuin muistakin roskista.

Viihtyvyyden puolesta

Tämän ”niinkun” sanan lisäksi käytetään aivan liikaa sanaa tosi. Kaikki on ”tosi paljon, tosi hyvä, tosi hauska, tosi hienoa” jne. jne. Tosi, tosi, tosi! Kyllä rikkaassa kielessämme tällekin sanalle löytyy sijainen. En halua kuulla enää yhtään ”tosi paljon” asiaa!

Emppu Hattulasta

Veikko Kuuslampi tuumaili (HäSa 30.7.), miten viljelijä kärsi koronasta. Enpä tiedä, mutta miten ovat perusteltavissa isännöinti- ja tilitoimistojen avustukset?

Kateellinen

Määrätään karanteeniin, mutta ei testata.

Toinen aalto

Monien tutkimusten ja muissa maissa koetun perusteella maskin käyttö korona-aikaan vähentää viruksen leviämistä. Miksi asiasta kiistellään ja odotetaan suositusta? Maskia saa käyttää kuka tahansa. Minulla on aina taskussa suljetussa pussissa kaksi maskia. Laitan maskin, jos tilanne vaatii eli ruuhkaa kaupassa tms. Käytön jälkeen heitän maskin lähimpään roskikseen tai pesen kangasmaskin.

Yksinkertaista

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.