fbpx
Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Evo politisoitui jo aloitusvaiheessa – "Retkeilyalue 2.0 antaa mahdollisuudet kaikille"

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jari Koskinen (kok.), entinen ministeri Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) ja nykyinen maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen (kesk.) kuvattiin Evolla retkeilyalueen kehittämistyöryhmän loppuraportin luovutustilaisuudessa. Kuva: Lauri Sepp�nen

Toimitukselle toteaisin, että Evo politisoitui jo hankkeen aloitusvaiheessa. Pääkirjoituksen 1.7. passiivisagressiivinen lähestymiskulma Evosta jatkaa HäSan toimituksen valitsemaa linjaa. Kuten toimittaja Hakulisen happaman tympeä näkökulmakirjoituskin. Sokeankin pitäisi nähdä ettei alueen totaalikonservointi voi olla ilmaista. Retkeilyalue 2.0 antaa sitä vastoin mahdollisuudet kaikille ja kaikelle.

Leena Suojala, Lieso Lammi, valtuutettu (kesk)

Onko HäSa liittynyt vihreiden ja luonnonsuojelujärjestöjen riviin? Evoa koskeva pääkirjoitus oli siitä varsin selvä ja asenteellinen osoitus, Vihreät tahot ajavat Evolle kaiken totaalisuojelua kansallispuiston varjolla ja muut nykyiset käyttömuodot kiellettäisiin. Eiköhän Metsähallitus alueen pääomistajana tiedä parhaiten, mikä on alueelle sopii ja mikä ei.

Metsänpoika

Tuulia Viitanen kyseli, kenen nimissä Jari Koskinen puhuu Evo-asiassa (HäSa 2.7.). Tietenkin metsästäjien.

ReiPan

Veikkaanpa, että jok’ikisessä muussa maakunnassa tiedekansallispuisto otettaisiin riemulla vastaan. Vaan ei tietenkään meillä – koska Kanta-Hämeen punaniskat!

Heksa

Olisi kiva kuulla, mikä oli se oikein hyvä syy, että Linnanpuiston esiintymislavan purkaminen piti aloittaa perjantaina jo aamuyöstä!

Keskustasta

Miksi ei Hämeenlinnan pysäköinninvalvonta suorita ns. lähisiirtoja? Vaikka invapaikalle oikeudettomasti jätetyssä autossa onkin jo kolme pysäköintivirhemaksulappua, ei ko. paikka kuitenkaan ole liikuntarajoitteisten käytettävissä!

Jalankulkija

Nimimerkki Jaska: Biologinen sukupuolikäsite on tarkka ja määriteltävissä oleva tosiasia. Sukupuolen määrittely muulla tavoin on subjektiivinen mielen tuotos ja käyttäytymismalli, joka ei muuta biologista tosiasiaa. Lainsäädäntö ei voi perustua subjektiivisiin käsitteisiin eikä vaadetta sellaiseen voida asettaa muita kohtaan. Mutta kuten totesin, jokainen toteuttakoon seksuaalisuuttaan (käyttäytymismalliaan) tykönänsä vastuunsa kantaen.

Mieheksi ja naiseksi

Mitään ei saa jos ei yritä, ja aina ei voi voittaa. Vai mitä Rafael Hellsten? Eiköhän sinunkin etusi ole jokainen ylimääräinen euro mitä kaupunki tapahtumiltaan saa.

Matteus

Onko Teppo Turja saanut auringonpistoksen, kun ehdottaa Ahveniston hyppytornin säilyttämistä ja sen myymistä “sijoittajalle”. Hämeenlinnassa on jo kaksi seikkailupuistoa, toinen Aulangolla ja toinen Ahvenistolla. Ehdotan Turjalle hyppytornin ostamista itselleen.

Kesäviisas

Elenia sähköverkot vaihtoi Louhimopuiston muuntajan viime syksynä. Koskahan Elenia istuttaa nurmikon puistoon, paikkaa asfaltit Vuorikadulta ja siivoaa kaivuujäljet tonttien rajalta?

Myllymäen asukas

Hämeen Sanomien urheilusivuilla oli lauantaina 2.7. mainio juttu pesäpallosta. Siinä muisteltiin, ettei Hämeenlinnassa olisi koskaan pelattu miesten pääsarjatason pesäpallo-ottelua. Muistakaapa hämeenlinnalaiset kuitenkin vuoden 1936 Suomen mestari. Mestaruuden vei nimittäin HPK.

Höyhensaaret 54

Marin sanoi, että Natoon ei mennä hänen kaudellaan. Nähtäväksi jää, jospa hän sitten jo eroaisi.

Rahat vähissä

Sisareni, 74 v, asuu Helsingissä. Hän poikkesi kauppakeskuksessa, jossa yllätyksenä oli koronarokotusten pop-up-piste. Kelakorttia näyttämällä hän sai 4. rokotuksen. Missä tasa-arvo? Miksi THL panttaa neljänsiä rokotuksia, vaikka pop-upina niitä joillekin jaellaan? Saulimme 74 v ei ko. rokotetta saanut!

Syksyllä jo myöhäistä

Kaupunginjohtaja Parviainen jakanee ylistystä, ylennyksiä ja palkankorotuksia kaikille niille, joiden ansiosta Hämeenlinnan liikennevalot ovat alkaneet toimia. Idänpää–sairaala 10 min, loistavaa!

Petri Leskinen

Raatihuoneenkadun varrelle on ilmestynyt iloisia maalattuja kiviä. Kiitos tekijälle kuka lienetkin! Ne saavat hymyn huulille joka kerta!

Ohikulkija

Kiitos jälleen tuntemattomalle samettikukkien laittajalle Hattulan kirkolla, Bomanin haudalle.

Tiittanen

Kiitos ihanalle pariskunnalle Erottajakatu Ravintola Ciman jonossa lauantaina 2.7.22. Tunnistatte varmaan tästä itsenne. Ihanaa kesää teille.

Burgeri-ihminen

Käikälän nuorten vanhemmat, pojjaat ajelee mopoilla ihan miten sattuu, tullaan autoa vastaan aivan kamalalla vauhdilla, mutkitellaan ja mitä ihmeempiä temppuja näytetään. Tosi kurjaa jos jotain pahaa tapahtuu, meinaan ei autoakaan saa äkkiä pois käännettyä, kun tulee vastaan. Jonkilainen roti pitää olla, vaikka vähän huonompikin.

Pitäkää vanhemmat teineistänne huolta

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

HUOM! Tekstiviestit: Uusi numero on 13300

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen mielipiteesi, nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.

Asiasanat

Menot